i5 3470 ve HD7570 Sisteme 1.400 TL Bütçe ile Upgrade

• Konuyu başlatan Garip
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.430
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Garip

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, geçen yazın başında Vatan'dan Exper Action hazır bilgisayar almıştım 1.500 TL civarı. Toplamadığım için pişmanım açıkçası. Özellikleri şunlar;

• Anakart : ECS H61H2-MV (Mini-ITX)
  • İşlemci : İntel Core i5 3470
  • Ekran kartı : Amd Radeon HD 7570
  • HDD : WD (galiba blue) 1 tb
  • Güç kaynağı : 300w markasını bilmiyorum

Şimdi gelelim değiştireceğim parçalara. Elimde yaklaşık 1300-1400 TL para var, öncelikle ekran kartını değiştirmek istiyorum. Vatan'dan gtx760
almayı planlıyorum. Güç kaynağım ekran kartına yetmiyor. Güç kaynağı da modüler olsun istedim zaten çok bir fark yok. CX600M düşünüyorum. Bir de ekran kartı kasaya sığmıyor, kasada zaten soğutma namına hiçbir şey yok. Elim değmişken kasayı da değiştireyim. 350D almayı planlıyorum. 500R alacaktım İnventus'da stokları bitti 2 aya gelir dediler vazgeçtim. Bu arada amansız bir beyaz sevdam var. 350D 'nin içine Corsair'in beyaz fanlarından falan takmayı düşünüyorum. Zaten yanında koskocaman penceresi var. İçine beyaz konsept yaptım mı tamamdır.

İşim bu kadar, parçaların üstüne tıklarsanız nerede alacağımı görürsünüz. Sorularıma gelince;
Mini-ITX galiba anakartım, bu kasaya olur mu? Ekran kartı anakarta uyar mı? Güç kaynağı sisteme uyar mı? Güç kaynağı ekran kartına uyar mı? En önemli sorum ise ben bunları yaptım, montajları filan zaten hiç bir şey bilmiyordum recep abinin 3 tane montaj videosunu izledim, yapabileceğimi düşünüyorum. En can alıcı noktası ise bunları yaptık anakartı söküp, diğer kasaya filan taktık direk Windows mu açılır yoksa BIOS'mu ? BIOS'dan hiç bir şey anlamıyorum diyebilirim. Bunlardan korkuyorum. Son olarak bir ücret hesabı da yapmak istiyorum.

• Ekran kartı : 700 TL (şubeden alacağım)
  • Kasa : 324 TL (kapıda ödeme)
  • Güç kaynağı : 239 TL (kapıda ödeme)

Toplarsak, 1263 TL yapıyor. Geri kalan paranın üstüne biraz daha koyarak bir SSD almayı planlıyorum. Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Uyar
2. Uyar
3. Uyar
4. Yanında bir bilen olmadan kendin takmaya çalışma.
5. Hazır başlamışken anakartı da Değiştir bence :D

Anakartı başka kasaya takınca niye bios açılsın ? Windows açılır. Ssd olarak Samsung ssd al.

1. si Gtx770 stoklarda yok. 2.'si kasa ve güç kaynağın da corsair'e güveneğim zira gösterişli olsun istiyorum :) Güç kaynağı ve kasa 560 TL şuan elimde 1360 TL var. 800 TL Kalıyor. Gtx 760 680 TL yazıyor ama şubelerdede böyle mi ? Eğer öyleyse 120 TL kaldı. Üzerine biraz daha koyarak anakart alabilirim . İşlemciyi ondan çıkar ona tak filan montajı yapabileceğime inanıyorum ama @2 korkuttu biraz beni. Ne yapsam, ne etsem düşünüyorum :/

Bu kasadan güç kaynağı gözüküyor. Güç kaynağıda modüler olsun istiyorum. Beyazı da seviyorum fakat masam beyaz üstüne koyunca hem kötü gözükecek hem yandaki penceresi küçük. Ekran kartı da stoklarda yok bende isterdim 770 almayı.

- - - Güncellendi - - -

Kendi başıma montaj yapamaz mıyım peki ?

Recep abi'nin montaj videolarından filan yapamaz mıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı