i5 3470 ve RX 480 BF1 yüksek CPU kullanımı sorunu

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
Arkadaşlar yabancı forumlarda da gördüğüm kadarıyla i7-8700 CPU ve GTX 1070'li sistemlerde bile işlemci kullanımı tavan yapıyormuş bu oyunda. Dün akşam indirmesi bitti ben de bir girim dedim ve benim de işlemci kullanımım %100 gösterdi. RX 480 ekran kartımla ultra'da 60-80 FPS almam gerekirken CPU yüzünden 30-40 FPS'lerde oynadım. Bu durumun çözümü var mıdır?

• 1080p - Ultra ayarlarda
  • i5-3470 CPU
  • MSI RX 480 Gaming X 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni işlemci alana kadar CPU üzerindeki yükü azaltacak yöntemler yok mudur peki ? Ayrıca radeon adrenalin sürücüsünde DSR çarpanı nasıl açılır bilen var mı ? Belki çözünürlük arttırınca CPU üzerindeki yük bi nebze azalır.
Ultra ayarlarda oynuyorsanız yapacağınız tek şey DSR dan 2 K ya geçmektir. Tabi Radeon da böyle bir şey var mı bilmiyorum.
Radeondaki VSR'dı sanırım.
AMD Değiştirilebilir Grafikleri Ayarlama - Technopat
Maalesef işlemcin oyun için yetersiz kalıyor. Yeni işlemci satın alman gerekiyor.

Screenshot.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maalesef işlemcin oyun için yetersiz kalıyor. Yeni işlemci satın alman gerekiyor.

Eki Görüntüle 324118

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi de nisan ayında sabit 75 fps oynuyordum. Aynı işlemciyle.

İyi de nisan ayında sabit 75 fps oynuyordum. Aynı işlemciyle.
Gelen güncellemeler çok etkili oluyor oyun performansında yükseltiyor ve ya düşürüyor. Modellemeler değişiyor Optimizasyon değişiyor v.b. bir çok sebeb var CPUnuzun bütün çekirdekleri %100 kullanımda bu da bu oyun için işlemci değiştirme vaktinizin geldiğini gösteriyor.

Yeni işlemci alana kadar CPU üzerindeki yükü azaltacak yöntemler yok mudur peki ? Ayrıca radeon adrenalin sürücüsünde DSR çarpanı nasıl açılır bilen var mı ? Belki çözünürlük arttırınca CPU üzerindeki yük bi nebze azalır.

Yeni parça alana kadar idareten bir yöntem vs. ?

Ultra ayarlarda oynuyorsanız yapacağınız tek şey DSR dan 2 K ya geçmektir. Tabi Radeon da böyle bir şey var mı bilmiyorum.
Radeondaki VSR'dı sanırım.
AMD Değiştirilebilir Grafikleri Ayarlama - Technopat

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı