i5 3470 ve RX 570 sistemde Apex Legends oynarken kasma, takılma ve donma

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Apex Legends'a ne zaman girsem maça girerken oyun çok geç açılıyor. Bazen maça giriş ekranında takılıp kalıyor ve bir daha açılmıyor bile. Şampiyon seçim ekranına bile bazen girmiyor oyun, maç bulduktan sonra o giriş animasyonu da kalıyor öyle. Oyunu kapatmak ve tekrardan maça girmek zorunda kalıyorum. Maça girebildiğimde ise fareyi ne zaman çevirsem oyuna aşırı şekilde drop giriyor. Oyun çok fazla kasıyor ve takılıyor.

Şöyle bir sorunum daha var: Sesler de aynı zamanda takılıyor. Sesler takıldığında değişik bir ses geliyor, böyle sesler kesiliyor gibi. Yani Apex'i ne zaman oynamaya çalışsam oynayamıyorum. Oyun saniyeler boyunca takılıyor, donuyor ve bazen hiç maça bile giremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem: i5-3470 işlemci, 2TB WD blue HDD, 128 GB Kingston SSD (oyun HDD'ye kurulu),16 GB kngston DDR3 RAM, RX 570 ekran kartı, ASUS P8H61 M-LE USB3.0 anakart 500W Dark PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatırlamıyorum, sanırım denemedim hocam. Çözebilir mi sizce?

Yapılan bir test videosunu buldum, testi yapan benimle aynı işlemciyi ve aynı ekran kartını kullanıyor, drop falan yemiyor sorunsuz şekilde oynuyor, sanırım takılma sorunum oyunum SSD'de yüklü olmadığı için kaynaklanıyor.

Eki Görüntüle 2066146

Aynı sorunu Forza Horizon 5 de yaşıyordum. HDD de yüklüydü, sesler geç geliyordu, drop yiyordum ve harita yüklenmiyordu. SSD de ne var ne yok sildim ve SSD'ye kurdum. Sonra bir baktım sorun hala devam ediyor. O zamanlar işlemcim 2200G di, Oyunu tekrar HDD'ye kurdum ve ayarlardan dikey optimizasyonu kapattım, FPS monitörün yenileme hızına eşitlenince sorunum çözülmüştü.

Aynı sorunu Forza Horizon 5 de yaşıyordum. HDD de yüklüydü, sesler geç geliyordu, drop yiyordum ve harita yüklenmiyordu. SSD de ne var ne yok sildim ve SSD'ye kurdum. Sonra bir baktım sorun hala devam ediyor. O zamanlar işlemcim 2200G di, oyunu tekrar HDD'ye kurdum ve ayarlardan dikey optimizasyonu kapattım, FPS monitörün yenileme hızına eşitlenince sorunum çözülmüştü.

Hocam bir nebzede olsa düzeldi gibi oldu V-Sync'yi açtıktan sonra ama hala takilmalarım devam ediyor maalesef :/

Hocam bir nebzede olsa düzeldi gibi oldu V-Sync'yi açtıktan sonra ama hala takilmalarım devam ediyor maalesef :/

O zaman büyük ihtimalle işlemci yetersiz kalıyor hocam. Son çare arkada çalışan ne kadar gereksiz uygulama varsa kapatıp işlemci yükünü azaltmayı denemek. O da olmazsa yeni işlemci almak gerekiyor maalesef. Ama benim de tavsiyem anakart RAM işlemci üçlüsünü satıp temiz ikinci elden araştırıp DDR4'e geçmek olur. Dünya varmış dersin.

O zaman büyük ihtimalle işlemci yetersiz kalıyor hocam. Son çare arkada çalışan ne kadar gereksiz uygulama varsa kapatıp işlemci yükünü azaltmayı denemek. O da olmazsa yeni işlemci almak gerekiyor maalesef. Ama benim de tavsiyem anakart RAM işlemci üçlüsünü satıp temiz ikinci elden araştırıp DDR4'e geçmek olur. Dünya varmış dersin.

Öneriniz için teşekkür ederim hocam, işe yaradı sayılır yönteminiz. Söylediğim gibi bazı sorunlar düzeldi. Mesela oyuna girmiyordu takılı kalıyordu o düzeldi takilmalarda azaldı ama yine var maalesef :D yeni sistem alana kadar Apex'e elveda diyorum, hocam DDR4 olarak ikinci el önerebileceğiniz uygun fiyatlı F/P bir set var mıdır aklınızda? Benim için ne kadar maliyetli olur DDR4'e geçmek? Çok fazla bütçem yok hocam çok fazla para da harcamak istemiyorum başka bir konuda Ryzen 3 3100 alıp AM4 anakart üstüne de 16 GB RAM alınabilir dendi 3 bin civarına. Sizin fikriniz nedir?

Ben işlemcimi 1000 liraya aldım. Düşündüğünüz doğru, Giriş seviye AM4 anakart alın. Üstüne 16 RAM ve 3100 taktığınızda sizi bayağı bir götürür. B450 almak zorunda değilsiniz. Çünkü B450'ler inanılmaz pahalı olmuş. RAM kesinlikle 16 olsun. Sahibinden gibi uygulamalardan kendi şehrinizde elden alabileceğiniz ürünlere bakabilirsiniz. Uzaktan alışveriş biraz şans işi o yüzden pek önermem. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...mci-gigabyte-b450m-k-anakart-1144892662/detay ortalama 2000 liraya şöyle bir ikilinin üstüne bir de 16 GB RAM takarsınız sizi uzun süre götürür. İlan şansa denk geldi karşıma bayağı ucuz duruyor anlayamadım bende :)

Ben işlemcimi 1000 liraya aldım. Düşündüğünüz doğru, giriş seviye AM4 anakart alın. Üstüne 16 RAM ve 3100 taktığınızda sizi bayağı bir götürür. B450 almak zorunda değilsiniz. Çünkü B450'ler inanılmaz pahalı olmuş. RAM kesinlikle 16 olsun. Sahibinden gibi uygulamalardan kendi şehrinizde elden alabileceğiniz ürünlere bakabilirsiniz. Uzaktan alışveriş biraz şans işi o yüzden pek önermem. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...mci-gigabyte-b450m-k-anakart-1144892662/detay ortalama 2000 liraya şöyle bir ikilinin üstüne bir de 16 GB RAM takarsınız sizi uzun süre götürür. İlan şansa denk geldi karşıma bayağı ucuz duruyor anlayamadım bende :)

Hocam benim sorunum sanırım oyun HDD'de yüklü olduğu için kaynaklanıyor ya. Videoda çatır çatır oynuyor adam :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim hocam fikirleriniz için :)
bu arada attığınız ilanda satıcı açıklama olarak işlemci: 2300 tl anakart: 2000 tl olarak yazmış.

Ben düzeleceğini düşünüyorum, eğer bütçeniz yoksa elinizde olan işlemciyi satarak, i7 3770 ile değiştirebilirsiniz, bir nebze daha rahatlatır.
Elimdeki işlemciyle farkı nedir hocam?

Oyunu SSD'ye kurdum ama yine sorun aynı şekilde devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı