i5-3470'e overclocking nasıl yapılmalı?

at13a

Centipat
Yer
Çorum/İskilip
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
i5-3470 işlemcime hız aşırtma yapacağım. Bunun için BIOS'tan "CPU overclocking Configuration" diye bir yere girdim. Değiştirebileceğim iki ayar var bunlardan biri voltaj ayarı. 256V'a kadar çıkabiliyorum. Sizce ne yapayım?

Isı değerleriniz nasıl? Bu arada overclocking işleri cidden zahmet ve bilgi isteyen işlerdir. Eğer cidden anlıyorsanız bu işe girişin.

Voltajı arttırmak işlemcinin sıcaklığını yükseltebilir ve işlemciyi zorlayabilir. 256 biraz yüksek yapacaksan da yükselttikten sonra ısı değerlerini kontrol ederek test yap. Ne de olsa eski bir işlemci.

Voltajı arttırmak işlemcinin sıcaklığını yükseltebilir ve işlemciyi zorlayabilir. 256 biraz yüksek yapacaksan da yükselttikten sonra ısı değerlerini kontrol ederek test yap. Ne de olsa eski bir işlemci.
Şu an işlemcime 1024V gidiyor ve sıcaklığı -58 olarak gösteriyor (biosta) Fanımsa 1831RPM'de dönüyor. Fakat kasamda 4 tane ek fan var onları bilmiyorum ama kasam(değişti) Rampage Fusion

Şu an işlemcime 1024V gidiyor ve sıcaklığı -58 olarak gösteriyor (biosta) Fanımsa 1831RPM'de dönüyor. Fakat kasamda 4 tane ek fan var onları bilmiyorum ama kasam(değişti) Rampage Fusion
Biosta 58 derece fazla sayılmaz mı? Hiç oc yapmadıysanız dokunmayın hocam. Zaten alacağınız performansa işlemciyi kaybetseniz değmeyecek.

Biosta 58 derece fazla sayılmaz mı? Hiç oc yapmadıysanız dokunmayın hocam. Zaten alacağınız performansa işlemciyi kaybetseniz değmeyecek.
Evet biraz fazla gözüküyor termal macununu 1 hafta yenilemiş olmama rağmen. Şu an Performans modunda ondan olabilir mi?
Bu arada tüm modları:
Ev
Performans
Sessiz
Ofis

Evet biraz fazla gözüküyor termal macununu 1 hafta yenilemiş olmama rağmen. Şu an Performans modunda ondan olabilir mi?
Bu arada tüm modları:
Ev
Performans
Sessiz
Ofis
Bırakın olduğu gibi kalsın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…