i5 3550 Sisteme ekran kartı önerisi

TheYavuZ

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
471
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i5 3550 işlemci.
Fujitsu D3162-A1 anakart.
4+4 8 GB Corsair DDR3 RAM + 2 tane de 2 GB RAM toplam 12 GB.
Fujitsu 250W PSU 400W'a yükseltebilirim.
Corsair 120 GB SSD ve 500GB laptop hard diski.

Bütçe fark etmez darboğaz yapmayacak kasmadan donmadan oyun oynanabilecek bir ekran kartı arıyorum. Zaten bütçe en fazla 2000 bin TL olabilir.
 
gt 1030 en ideal seçim olur gibi. 1800tlye şuanda rx550 var msi o da olabilir. kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse pasif soğutmalı modelini alabilirsin, tdpsi düşük. Çok güçlü bir kart değil yani ısınmaz. Msi olanı öneririm. Gddr5 olmasına dikkat edin. ddr4 olanları da var onlar alınmaz. İşlemciye abanan güncel oyunlarda belki biraz fps sorunu yaşayabilirsiniz /emin değilim tahminen) ama genel anlamda sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Hemen her oyunu öyle veya böyle oynarsınız. Gt 1030 alırsanız psuya 30w daha tdp eklenecek, eğer kaldırırsa yükte kapanma olmazsa psu değiştirmenize de gerek yok.
 
GT 1030 en ideal seçim olur gibi. 1800TL'ye şu anda RX550 var MSI o da olabilir. Kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse pasif soğutmalı modelini alabilirsin, TDP'si düşük. Çok güçlü bir kart değil yani ısınmaz. MSI olanı öneririm. GDDR5 olmasına dikkat edin. DDR4 olanları da var onlar alınmaz. İşlemciye abanan güncel oyunlarda belki biraz FPS sorunu yaşayabilirsiniz ama genel anlamda sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Hemen her oyunu öyle veya böyle oynarsınız. GT 1030 alırsanız PSU'ya 30W daha TDP eklenecek, eğer kaldırırsa yükte kapanma olmazsa PSU değiştirmenize de gerek yok.

PSU değiştirmek istiyorum da kasa Fujitsu ve PSU da Fujitsu ve PSU da sadece 1 adet kablo var diğer kablolar kasaya bağlı neden acaba PSU değiştirmek istediğimde fazla kablo olduğu için nasıl takıcağımı bilemedim.
 
PSU değiştirmek istiyorum da kasa Fujitsu ve PSU da Fujitsu ve PSU da sadece 1 adet kablo var diğer kablolar kasaya bağlı neden acaba PSU değiştirmek istediğimde fazla kablo olduğu için nasıl takıcağımı bilemedim.
24 pin anakarta takılıyor. Muhtemelen senin anakartta 4 pin yuva vardır. Oraya da 4 pin cpu takarsın. Bu pcyi çalıştırmak için yeterli. gt 1030 aldığında ona kablo takmana gerek yok pci express yuvasından aldığı güç ona yetiyor. Geriye kalan sata kabloları var ssd ile hddye takarsın. Dvd rw varsa molexi de ona takarsın.
 
24 pin anakarta takılıyor. Muhtemelen senin anakartta 4 pin yuva vardır. Oraya da 4 pin CPU takarsın. Bu PC'yi çalıştırmak için yeterli. GT 1030 aldığında ona kablo takmana gerek yok PCI Express yuvasından aldığı güç ona yetiyor. Geriye kalan SATA kabloları var SSD ile HDD'ye takarsın. DVD RW varsa Molex'i de ona takarsın.

Ondan bahsetmiyorum sadece PSU da bir kablo var diğer kablolar ise kasada. Bir de ekran kartı sıfır düşünmüyorum 2. el daha performanslı olur bence.
 
O nasıl oluyor pek anlamadım. Her neyse GT 1030 2.elde alınabilir kart. Mining olayı filan olmaz 2 GB zaten. Temiz bulursan alabilirsin.
 
Yanlış bilgi
Son düzenleyen: Moderatör:
Her siteye güvenme, yanlış hesap yapanlar var. GTX 750 Ti, GT 1030'dan daha eski olmasına rağmen ufak farkla daha performanslıdır. GTX 750 Ti ile darboğazın daha az olması söz konusu değil. GTX 1050 Ti ile hiç değil, bu iki karttan da daha iyidir. Hatta temizini bulursan 1050 Ti al diyebilirim.
 

Geri
Yukarı