i5 3570 4 GB RAM'li sistem yavaş çalışıyor

Emircan27

Centipat
Herkese merhaba. i5 3570 işlemci ve 4 GB RAM var ama bilgisayar çok yavaş. Alt komsumda olan bilgisayar çok kötü ama bu onunkinden bile yavaş. Format vb her şeyi denedim. Kasada olan 2 sorun var, bunlardan olabilir; termal macun yok, LGA775 fanı var ama benim işlemci LGA775 uygun değil fakat elimde o vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. i5 3570 işlemci ve 4 GB RAM var ama bilgisayar çok yavaş. Alt komsumda olan bilgisayar çok kötü ama bu onunkinden bile yavaş. Format vb her şeyi denedim. Kasada olan 2 sorun var, bunlardan olabilir; termal macun yok, LGA775 fanı var ama benim işlemci LGA775 uygun değil fakat elimde o vardı.

Isınmadan dolayı işlemci hızını düşürüyor olabilir.

İşlemcinizde macun yoksa ve soğutmasıda iyi değilse işlemci ısındıkça kendini kısıyordur ve frekansı düşüyordur bu da sistemi ağırlaştırır. Veya harddiskden de olabilir çok eski olabilir bad sector olabikir yavaş olabilir o zamanda yavaş olabilir ve Windows kaç kullanıyorsunuz?

Sıcaklıktan dolayı sistem yavaşlıyor olabilir. HDD miladını doldurmuş olabilir. Bir sürü etmen var. Bence siz bir termal macun değiştirin. Zaten fazla maliyetli bir şey değil. Baktınız geçmedi mi? O zaman bir de SSD alırsın her türlü hızlanır sistem.

İşlemcinizde macun yoksa ve soğutmasıda iyi değilse işlemci ısındıkça kendini kısıyordur ve frekansı düşüyordur bu da sistemi ağırlaştırır. Veya harddiskden de olabilir çok eski olabilir bad sector olabikir yavaş olabilir o zamanda yavaş olabilir ve Windows kaç kullanıyorsunuz?

Windows 10 idi çok yavaştı Windows 7 Ultimate attım yine yavas.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı