i5-3570 aşırı ısınıyor ve oyundan atıyor

emir341

Picopat
Daha fazla  
PC mi hazır toplama bir şekilde aldım. Ekran kartı GTX 1650 Super lakin işlemci Intel i5 3570 oyunlarda aşırı ısınıyor. Valorant oynarken de aşırı ısınmadan atıyor nasıl bir işlemci almalıyım? Nerede bu işlemciyi taktırabilirim? Bütçem 5bin TL rahat rahat oyunumu oynayabilmek istiyorum. Sürekli FPS düşmesi yaşıyorum özellikle Valorant oynarken.

Hocam bilgisayarınız darboğaz yapıyor o yüzden ısınıyor. İşlemciniz DDR3 eğer işlemci değiştirmeye kalkarsanız DDR4 platformuna geçmeniz lazım ekran kartını güzel besleyebilmesi için ona da anakart, ram ve işlemci tamamen değişmesi ve DDR4 veya 5 uyumlu olması lazım.

Yani çok mu pahalı olur? Öyleyse başka bir çözüm yok mu?

Hocam sizin direkt sistem bileşenleriniz berbat toplanmış. 3. nesil mi kaldı? Online oyunlar için en az 10. nesil bir işlemci kullanmalısınız. Hikayeli oynayayım deseniz bu sefer de ekran kartını beslemez. Adam gibi işlemci alayım deseniz anakart ve RAM de alacaksınız.

Yani direk PC mi değişmek lazım

Yani çok mu pahalı olur? Öyleyse başka bir çözüm yok mu?
Isınma için bir şey diyemem ama ısınmasa bile zaten online oyun oynayamazsınız o işlemciyle. Dediğim gibi en az 10. nesil Intel veya AMD tarafında Ryzen 5 serisi bir işlemci iyi olur.

Bence hafif kazık bir fiyattan kasayı satmayı dene illa alıcı bulursun. Sonra yine sistem toplarsın.

Hepsini 2.el alın bir de DDR4 3200 MHz RAM alırsınız 2.el

Hocam ya PC yi değiştirmeniz ya da işlemci anakart ve RAM değişmeniz lazım. Ortalama 6-7 bin lira gibi parçalara göre mal olur eğer bütçe çıkarsa önerebiliriz.

RAM unuttunuz herhalde onun da değişmesi lazım.

Anladım teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…