Dostum lakin GTX 1060 için 3GB VRAM yetersiz. Bende 6GB olan model var GTA V'te Ultra'da 3.5 GB VRAM kullanılıyor. Arkadaş takılma tarzı sorunlarla karşılaşabilir. Önermeme sebebimiz performansı kötü diye değil, GTX 1060 için 3GB VRAM yetersiz diye.Dostum GTX 1060 3GB almak 1050TI almaktan iyidir aralarında gerçekten ciddi anlamda performans farkları var tabi alabilirsen 1060 6GB olan modelini öneririm ama alamam dersen kesinlikle 1050TI yerine 1060 3GB alman çok daha iyi olacaktır.
1080P de sorun çıkacağını sanmıyorum bende 6GB olan modeli var ben arkadaşa 3GB olanın fiyatı 1050TI a yakın diye önerdim alabiliyorsa tabiki 6GB almalı 1050TI ile 1060 6GB arasında 700-800TL bir fark var ama 1050TI 1060 3GB arasında 200-300TL bi fark hatta bazı markalarınki 1000TL falan 1060 3GB. Ben 1050TI alacağına bunu al diye önerdim.Dostum lakin GTX 1060 için 3GB VRAM yetersiz. Bende 6GB olan model var GTA V'te Ultra'da 3.5 GB VRAM kullanılıyor. Arkadaş takılma tarzı sorunlarla karşılaşabilir. Önermeme sebebimiz performansı kötü diye değil, GTX 1060 için 3GB VRAM yetersiz diye.
1060 3GB yerine 200-300 TL'lik farka SSD alınması çok daha doğru olacaktır.1080P de sorun çıkacağını sanmıyorum bende 6GB olan modeli var ben arkadaşa 3GB olanın fiyatı 1050TI a yakın diye önerdim alabiliyorsa tabiki 6GB almalı 1050TI ile 1060 6GB arasında 700-800TL bir fark var ama 1050TI 1060 3GB arasında 200-300TL bi fark hatta bazı markalarınki 1000TL falan 1060 3GB. Ben 1050TI alacağına bunu al diye önerdim.
SSD öyle acil ihtiyaç gibi değil normal HDD de işini görebilir ekran kartı SSD den daha önemli şuan almışken düzgün birşey alınmalı 1060 alacak parası varsa 1060 almalı SSD olmasada olur.1060 3GB yerine 200-300 TL'lik farka SSD alınması çok daha doğru olacaktır.
Hala ısrar ediyorsun gerekli açıklamayı yaptım. SSD'siz sistem ile SSD'li sistem arasında dağlar kadar fark var. Diyorsunuz ya almışken 1060 alsın bari alacaksa 6GB alsın yoksa almasın. Anlatamıyoruz sana galiba?SSD öyle acil ihtiyaç gibi değil normal HDD de işini görebilir ekran kartı SSD den daha önemli şuan almışken düzgün birşey alınmalı 1060 alacak parası varsa 1060 almalı SSD olmasada olur.
Kardeşim bizim burda anlatmak istediğimiz GTX 1060 3 GB olsa bile GTX 1050 Tİ 4GB' den iyidir. GTX 1050 Tİ 4GB 800, 900 lira civarı. 1060 3GB ise 1000 lira ile 1200 lira cıvarlarında. Bütçesini biraz daha arttırıp RX 480 veya 580' de alabilir, GTX 1060 6GB' de alabilir. Anlatılmak istenen az miktar daha eklenip daha güçlü kartların alınabileceği. GTX 1060 6GB temiz ikinci elleri 1400 civarı. İkinci el ama temiz ve garantili GTX 1060 6 GB de alabilir. Tekrar söylüyorum anlatılmak istenen daha güçlü model alınabileceği. 1050 Tİ 4GB modeline fiyat olarak en yakın ve ondan daha güçlü olan kart GTX 1060 3 GB (200, 300 lira oynuyor ikisi arasında). Bende bu yüzden GTX 1060 3 GB modelini önerdim. İşlemci konusuna da gelirsek eğer i7 3770 biraz daha ileriye dönük olur yine az miktarda ücret harcayarak. İ5 3570 4 çekirdek, İ7 3770 8 çekirdek (4 gerçek 4 sanal). Umarım yardımcı olmuşumdur. Sen hala illede 6 GB alsın diyeceksen bişey diyemeceğim...Hala ısrar ediyorsun gerekli açıklamayı yaptım. SSD'siz sistem ile SSD'li sistem arasında dağlar kadar fark var. Diyorsunuz ya almışken 1060 alsın bari alacaksa 6GB alsın yoksa almasın. Anlatamıyoruz sana galiba?
Güzel kardeşim sana bir türlü olayı anlatamadık o kadar yazdım gene anlamadın ben yıllardır bu iş ile uğraşıyorum mesleğim yani donanım konusuna hakim birisiyim bu bahsi geçen ekran kartlarını işlemcileri ve sayısız parçayı kullanma deneme test etme fırsatım oldu burda boş konuşmuyorum mantıklı olanı söylüyorum ben seviyeyi düşürmeye gerek yok üslubuna dikkat et biraz. SSD li bir sistem ile HDD li bir sistem arasındada dağlar kadar fark yok öyle SSD yi kullanma amacına bağlı bu fark. 1060 3GB alınmaz diyorsun sen bunu birde kullananlara sorsana memnunlarmı değillermi? 1060 3GB ın VRAM i uzun süre daha 1080P oyun oynatmaya yeter. İnternetten öğrendiğiniz bilgilerle insanlara tavsiyeler vermeye çalışıyorsunuz işin teknik kısımlarını pek bilmiyorsunuz.Hala ısrar ediyorsun gerekli açıklamayı yaptım. SSD'siz sistem ile SSD'li sistem arasında dağlar kadar fark var. Diyorsunuz ya almışken 1060 alsın bari alacaksa 6GB alsın yoksa almasın. Anlatamıyoruz sana galiba?
Aynen, katılıyorum. Ekran kartının VRAM' ına bakmak hatalı bir bakış açışı zaten en başından bu yanlış.Güzel kardeşim sana bir türlü olayı anlatamadık o kadar yazdım gene anlamadın ben yıllardır bu iş ile uğraşıyorum mesleğim yani donanım konusuna hakim birisiyim bu bahsi geçen ekran kartlarını işlemcileri ve sayısız parçayı kullanma deneme test etme fırsatım oldu burda boş konuşmuyorum mantıklı olanı söylüyorum ben seviyeyi düşürmeye gerek yok üslubuna dikkat et biraz. SSD li bir sistem ile HDD li bir sistem arasındada dağlar kadar fark yok öyle SSD yi kullanma amacına bağlı bu fark. 1060 3GB alınmaz diyorsun sen bunu birde kullananlara sorsana memnunlarmı değillermi? 1060 3GB ın VRAM i uzun süre daha 1080P oyun oynatmaya yeter. İnternetten öğrendiğiniz bilgilerle insanlara tavsiyeler vermeye çalışıyorsunuz işin teknik kısımlarını pek bilmiyorsunuz.
Hocam sana katılıyorum oyunlarda görsele çok fazla takılan birisi deilim low ayarlarda 60fps versin yeter. GTX 560ti ile R6 low ayarlarda yayın yapabiliyordum. 480p bana bunu sunan bir karttı kendisini çok özlüyorum. ama 1060 3GB alıcam. Bir süre sonrada daha büyük kapasiteli bir ssd almayı düşünüyorum 240GB . Şuan onboard ile stock soğtucu ile özelik istemeyen oynular oynasam sıkıntı yaşarmıyım sizce ? 1 saatlik web gezintisinin ardından max 45 derece sıcaklık gösteriyor Core Temp Programı. Hepinize yorumları için teşekkür ederim.Güzel kardeşim sana bir türlü olayı anlatamadık o kadar yazdım gene anlamadın ben yıllardır bu iş ile uğraşıyorum mesleğim yani donanım konusuna hakim birisiyim bu bahsi geçen ekran kartlarını işlemcileri ve sayısız parçayı kullanma deneme test etme fırsatım oldu burda boş konuşmuyorum mantıklı olanı söylüyorum ben seviyeyi düşürmeye gerek yok üslubuna dikkat et biraz. SSD li bir sistem ile HDD li bir sistem arasındada dağlar kadar fark yok öyle SSD yi kullanma amacına bağlı bu fark. 1060 3GB alınmaz diyorsun sen bunu birde kullananlara sorsana memnunlarmı değillermi? 1060 3GB ın VRAM i uzun süre daha 1080P oyun oynatmaya yeter. İnternetten öğrendiğiniz bilgilerle insanlara tavsiyeler vermeye çalışıyorsunuz işin teknik kısımlarını pek bilmiyorsunuz.