Hamza Taha Temel
Hectopat
Daha fazla
Bu i5 işlemci için 6 borlu soğutma bence fazla. https://www.hepsiburada.com/dark-fr...lu-islemci-sogutucu-dkccx92bl-p-HBV0000081EWG Bu tarz çift borulu küçük fanlı soğutucuların rahatlıkla işinize yarayacağını düşünüyorum. Yanınada MX4 gibi kaliteli macun alırsanız güzel bir ısı değerine ulaşabilirsiniz.Genellikle bilindik fan markalarını tercih ediniz anı sanı bilinmeyen fanlar takmayınız stok fan bunlardan 10 kat daha iyidir yanında büyük ihtimal size paket tuz şeklindeki termal macun göndermişlerdir sebebi onların iletkenliği 0.23 W/mk gibi iğrenç değerlerde olmasıdır
Güzel bir termal macun alın kasanızı temizleyin
Eğer 200TL'ye kadar bir bütçeniz varsa 6 ısı borulu kule tipi soğutma öneririm.
Bu i5 işlemci için 6 borlu soğutma bence fazla. https://www.hepsiburada.com/dark-fr...lu-islemci-sogutucu-dkccx92bl-p-HBV0000081EWG Bu tarz çift borulu küçük fanlı soğutucuların rahatlıkla işinize yarayacağını düşünüyorum. Yanınada MX4 gibi kaliteli macun alırsanız güzel bir ısı değerine ulaşabilirsiniz.
Hocam hem adı sanı belli olmayan fan almayın diyorsunuz hemde kendiniz ismini daha ilk kere duyduğum fanı öneriyorsunuz. Anlamadım gitti... Ayrıca attığınız fanın boyutu 92mm... 6 borulu modele göre 2 fanlı buda demek ki fazla ses.GittiGidiyor – Türkiye'nin Öncü Alışveriş Sitesi
Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha birçok kategoride milyonlarca ürünün satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.www.gittigidiyor.com
Dark'ın fanlarından şüpheliyim.
Bence üstüne 50TL koyup 3 fanlı 6 ısı borulu işlemci fanı almak daha mantıklı .
Hocam hem adı sanı belli olmayan fan almayın diyorsunuz hem de kendiniz ismini daha ilk kere duyduğum fanı öneriyorsunuz. Anlamadım gitti... Ayrıca attığınız fanın boyutu 92mm... 6 borulu modele göre 2 fanlı bu da demek ki fazla ses.
Ben şunu anlatamadım. Zaten i5 3. nesil işlemci kullanıyor adam, neden gidip 6 ısı borulu fana o kadar para versin ki? Ayrıca fan devrini düşürmek demek işlemcinin ısınması demek.6 ısı borulu ve 2 fanlı Snowman soğutucu alınır mı?
AliExpress'te şöyle bir teklif buldum :D Turkey Post'la 120 TL. Bu videoda aynı markanın 4 ısı borulu ve 1 fanlı modelinin Ryzen 5 3600 ile ilgili verilerini vermiş. Teklif nasıl sizce? 120 TL'ye değer mi?www.technopat.net
Eğer fazla ses çıkarırsa BIOS'tan fan devirini düşürebilir.
Aynı zamanda sizin önerdiğiniz 2 ısı borulu fanın stok fandan bir farkı yok
Yaprakları aşırı az ve ince, fanı internet kafeden alacağınız bir fan üzerinde.
Aynı zamanda işlemcinin üzerine gelen kısmındaki parçanın aşırı ince olması soğutmaya pek bir destek sağlamayacaktır.
Ben şunu anlatamadım. Zaten i5 3. nesil işlemci kullanıyor adam, neden gidip 6 ısı borulu fana o kadar para versin ki? Ayrıca fan devrini düşürmek demek işlemcinin ısınması demek.
Bu kadar işlem yapıyorsanız araya fanlar ile oluşan hava baskısını ayrıca fanların cfm'sini de ekleyin lütfen hesaplarınıza.Ne kadar soğutma o kadar verimlilik o zaman neden 2 ısı borulu yerine 6 ısı borulu almasın?
İşlemcinin ısınmasına gelirsek sizin attığınız fan 2000 devir benim attığımda 1 fanı 2000 devir.
3x2000=6000 devir ediyor bunları 667devire sabitlersek yaklaşık 2021 devir ediyor.
Şimdi diyorsunuz ki devir düşürürsek ısınır ama sizin 1 fanınız 3 fanla eşitlenince ısınmıyor mu?.