Çözüldü i5 3570 - RX 580 sistemde Valorant anlık donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cid_Kagenou

Decapat
Makaleler
2
i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

120+ FPS alıyorken oyun anlık drop yiyor ve düzeliyor. Bazen de 15-20 saniye düzelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Grafikleri en az, orta ve en yüksekte denedim ama nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

120+ FPS alıyorken oyun anlık drop yiyor ve düzeliyor. Bazen de 15-20 saniye düzelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Grafikleri en az, orta ve en yüksekte denedim ama nafile.

Dostum işlemcin ekran kartına göre güçsüz kalıyor i5 8. nesil ve üzerine upgrade yaptığında bu sorunu tekrar yaşamazsın ki 120+ değil 240+ FPS'lerde gezersin.
Bütçem olunca AM4 sisteme geçeceğim hocam. Ama şu anlık termal macun bile alamıyorum.

O zaman ayarları yüksekte tutarak yükü GPU'ya bindirmeyi denemek en mantıklısı en azından biraz rahatlarsın.

@Mistix internetteki sitelere güvenilmez, yanlış ölçüyorlar.
Sıcaklıklar ne durumda? Muhtemelen sıcaklık artışından dolayı işlemci kendi frekansını kısıyor ve sen de drop yiyorsun.

İsımmanın sebebi zaten darboğaz yaşanması dostum yük işlemciye biniyor.

@Jasuo her darboğaz yaşanan sistemde ısınma sorunu olmuyor ki. Bu durumda işlemci kullanımı artar evet ama ısınmanın sebebi darboğaz değildir. Termal macun ve soğutma yeterli miktarda olursa darboğaz olsa da yine serin kalacaktır.

Evet haklısın aslında darboğaz gerçeği değişmesede ısınma durumu ayrı bir sorun 50 derecede olsa. CPU %100 kullaniliyorsa drop yer isinma durumu cok ayri bir sorun yanlisimi duzelttigin icin teşekkürler. 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı