Çözüldü i5 3570 - RX460 sistemde oyunlarda %1 FPS 20 %0.1 FPS 2-3 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aytemiz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, öncelikle. Ağır oyunların hepsinde drop yiyorum haliyle %1 ve %0.1 FPS'leri düşük oluyor. Fakat Terraria, Stardew Valley tarzı basit oyunlarda sıkıntı yok. Sadece ağır oyunlarda oluyor. Valorant, Minecraft, 7 Days to Die gibi oyunlarda denedim hepsinde aynı sorun. 7 Days to Die ve Valorant bir şekilde oynanabiliyor ama Minecraft'ta durduğum yerde 400-500 FPS alırken koşmaya başlayınca yani yeni chunkları yüklerken FPS 20-30'a düşüyor. %1 değeri 20'lerdeyken %0.1 2-3 oluyor. Deneyebileceğim her şeyi denedim diyebilirim. MemTest86'da sıkıntı çıkmadı. OCCT ile Power ve ekran kartı testi yaptım sorun çıkmadı. FurMark da yaptım onda da sorun yok. Sıcaklıklarda sıkıntı göremedim. Ekran kartı 75-80 arası, işlemci 60'ları ancak görebiliyor. Aklıma darboğaz konusu takıldı fakat RX460 oldukça güçsüz bir GPU normalde 3570 beslemesi gerek diye düşünüyorum. Ne yapabilirim?
İşlemci: i5 3570.
Ekran kartı: RX460 2 GB.
RAM: 16 GB 1600MHz.
Anakart: ASUS H61mlx.
Power: FSP 400W 80+

Çözüm
Hayır hocam hep 3592'de gezdi. Benim sorum acaba bu bir sorun mu yoksa darboğazdan mı kaynaklanıyor? Eğer donanımsal bir sorun varsa parçayı değiştireceğim yoksa bu sistemi satıp en azından R5 3400G gibi bir sistem toplarım.
Evet hocam işlemci kaynaklı gibi senin sorunun. Benim işlemci de seninki ile aynı nesil. 4/8 yapısı ile ucu ucuna kurtarıyor. Yetmediği de oluyor. Fırsatın varsa yükselt yani. APU şart değil ama. Bütçen belli olursa ekran kartı konusunda uyguna bir şeyler bulabiliriz gruplarda.
Valorant'ta çok sık olmuyor, oynanmayacak düzeyde değil yani. 2-3 dk da bir küçük drop giriyor. Valorant'ı sildiğim için Minecraft'ta deneyeceğim hocam dediğinizi.

Eki Görüntüle 2537102

Buyurun hocam.
Ayrıca chunklar yüklenirken GPU kullanımı düşüyor demiştim onun da görüntüsünü alabildim.

Eki Görüntüle 2537103

İlk kez görüyorum böyle bir şey acaba MSI Afterburner ayarlarindan olmasın.

Afterburner'da işlemci hızı olarak geçiyor hocam ama.

Biliyorum. Ama ekran kartının işlemcisinin hızı o. MSI Afterburner'da ki Core clock olarak gözüken yani.

Burayı açman gerek.

1752784250909.png

İlk kez görüyorum böyle bir şey acaba MSI Afterburner ayarlarindan olmasın.
Afterburner'da hiç ayar yapmadım hocam.

Biliyorum. Ama ekran kartının işlemcisinin hızı o. MSI Afterburner'daki Core clock olarak gözüken yani.

Burayı açman gerek.

Anladım hocam benim açtığım yer ekran kartının içerisindeki işlemci sanırsam. Dediğiniz yeri açtım değerleri aşağıya atıyorum.

1752821710451.png

Son düzenleme:
Afterburner'da hiç ayar yapmadım hocam.

Anladım hocam benim açtığım yer ekran kartının içerisindeki işlemci sanırsam. Dediğiniz yeri açtım değerleri aşağıya atıyorum.

Eki Görüntüle 2537468

Fotoğrafta normal gözüküyor. Hatta ufaktan bir Turbo frekansına çıkmış işlemci. Hiç çakılma yaşanıyor mu o değerde?

Fotoğrafta normal gözüküyor. Hatta ufaktan bir Turbo frekansına çıkmış işlemci. Hiç çakılma yaşanıyor mu o değerde?

Hayır hocam hep 3592'de gezdi. Benim sorum acaba bu bir sorun mu yoksa darboğazdan mı kaynaklanıyor? Eğer donanımsal bir sorun varsa parçayı değiştireceğim yoksa bu sistemi satıp en azından R5 3400G gibi bir sistem toplarım.

Evet hocam işlemci kaynaklı gibi senin sorunun. Benim işlemci de seninki ile aynı nesil. 4/8 yapısı ile ucu ucuna kurtarıyor. Yetmediği de oluyor. Fırsatın varsa yükselt yani. APU şart değil ama. Bütçen belli olursa ekran kartı konusunda uyguna bir şeyler bulabiliriz gruplarda.

Çözüm

Sağ olun hocam. 3. nesil için upgrade yapmak bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası. Zaten alabileceğim 2 işlemci var i7 2600 ve i7 3770. ikisi de gereksiz fiyatlarda. Eğer bu bilgisayarı satıp APU AMD toplarsam ileride ekran kartı da takabilirim. Bunu bir düşüneyim yine de. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı