i5-3570K mı, Ryzen 5 2600 mü?

Sistemde ekran kartı darboğazı olmuyorsa yani ekran kartı her daim %95-%100 seviyelerinde geziyorsa i9 9900K da taksan FPS artmaz.

Eğer 3570K oynadığın oyunlarda RX 570'i besleyebiliyorsa Ryzen 2600'e geçmen FPS olarak bir şey katmaz ama ileriye dönük olarak için rahat eder. İlerde güçlü bir ekran kartı takarsan 3570K üzecektir.

Şöyle birşey de düşündüm eğer yeni anakart işlemci ve ram alırsam elimde duracağı için işlemci + anakart + 4x4GB 1333mhz olarak satış yaparım yani en kötü 1K'ya satarım hiç uğraşmam belki diye de tahmin ediyorum

Örnek baktığım bir ilanda şu halde 1300e koyulmuş

Hiç bir darboğaz söz konusu olmuyor ekran kartını alacağım zaman 1 ay falan araştırmıştım çok mükemmel bir ikili olduğundan rahatlıkla almıştım bu kartı.

Aynen bence bu sisteme daha fazla yatırım yapmak mantıklı değil. Yeni parçalara geçecek bütçen varsa. Fiyatları da performanslarına göre gayet yüksekken bence sat gitsin. 10. nesil Intel veya Ryzen serisine geç. Çünkü i7 7700'ü 2000 TL'ye satmaya çalışanlar var. Aslında günümüzde 1000 TL civarındaki i3 10100 veya Ryzen 3 3300x'e denk.. Aslında intel 10. nesil işlemcilerini çıkararak eski nesil işlemcilerini çöp yaptı. (Para harcamak istemiyorsan oyunlarda da sorun yaşamıyorsan bir süre daha o i5 seni götürür)

Şu şekilde dizmem makul mu peki?
  • Ryzen 3 3300x
  • Gigabyte B450M-DS3H yada ufak bir fiyat düşümü yaparak B450M S2H
  • G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200Mhz

Makul ama anakarta BIOS update gerekebilir.

Son olarak sormak istediğim ise Ryzen 3 3300x'e geçsem bile performans pek artmayacak ama elimde ki anakart ram ve işlemci halinde sattığım da yeni saydıklarımın bana maliyeti 1400-1500 gibi bir şeye gelecek ama hiç değilse ileriye dönük iş yapan bir set mi dizmiş olurum.

Ivy Bride bir 1155'in yükseltme namına önü kapalı fakat ekran kartını besliyorsa eğer şimdiki işlemci, evet sadece yükseltme odaklı olur.

Ivy Bride bir 1155'in yükseltme namına önü kapalı fakat ekran kartını besliyorsa eğer şimdiki işlemci, evet sadece yükseltme odaklı olur.

Aslında tek derdim oyunda HWID ban yediğim için bu kadar zahmete giriyorum. HWID banı hak ederek yedim ama bu kadar ağır bir bedel olmaması lazımdı oyunda ve şimdi arkadaşlarımızla oynamak istiyorum diye hiç birşey yapamıyorum. Ben de banı kaldırmak için değişiklik yapmaya çalışıyorum.

Generate HWID seçeneğini tuşlamayı deneyin, sorununuzu çözecektir sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…