i5 4. nesil DDR3 sistem toplama önerisi

Bütçe
99999

Muhammet Tkm

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba efendim. Ben bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum bütçem biraz kısıtlı i5 4440 almayı düşünüyorum ama hangi anakartı alacağımı seçemedim.

2 seçenek var birinci : Gigabyte Z97 4 slot DDR3 diğeri no name H81 2 slot RAM DDR3.

2 tane 8 GB Fury X RAM almayı düşünüyorum zaten. 2 RAM kullanacağım H81 alsam mı? Ama 2 tanesi boş kalsada bana Z97 anakartın performans açıdan bir katkısı bulunur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 4460 eski sistemimi kardeşim kullanıyor ve güncelde asla tavsiye etmem, işlemciye yüklenen oyunlarda rahatlıkla besleyebileceği ekran kartları ile bile darboğaz yaşıyor. Daha önce RX570 ile kullanıyordum ve daha üst bir işlemciye geçince ekran kartında darboğaz olmadığı halde yarı yarıya az FPS aldığımı fark ettim. En azından Xeon E3 12xx V3 işlemcilerin 8 thread olanlarına bakmanızı öneririm. Ek olarak k serisi bir işlemciniz yoksa Z97 gibi üst seviye bir anakarta gerek yok.

i5 4570K var onu alırsam iyi performans alabilir miyim o zaman Z97 anakartda alsam ama ekran kartına hala karar veremedim ne seçeceğimide bilemiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı