i5 4. nesil sisteme ekran kartı önerisi

egyux

Centipat
Fury HyperX 8 GB RAM.
Çift HDD 250GB - 500GB.
Intel i5 4.nesil 3300MHz işlemci.
Sharkbay anakart.
MSI730 ekran kartı.
Power 270W, 200-240v, 50/60hz yaziyor.

Ekran kartı değişmek istiyorum. MSI 1650 Ventus alsam sistem destekler mi ekran kartı normal performansında çalışır mı ya da bu kasaya uygun değil mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970 iyi bir seçenek gibi gözüküyor.

Bence 1650 o sisteme biraz fazla olabilir bile ama sorun çıkarmayacaktır. Ama bence ilk önce en azından işletim sistemini içine yüklemek üzerine bir ssd alın. Ekran kartı olarak 1050' den sonrası biraz gereksiz olacaktır. Ram dd3 olsa gerek, ekran kartını örneğin 1050 alırsan, daha sonralarda bilgisayara yapabileceğin tek yükseltme ram olacak o da slot varsa ve çok performans farkı oluşturmaz. Anakart ve işlemci değişip ddr4 geçersin ancak o da direkt yeni bilgisyar almaya denk düşer neredeyse. Kısaca 1050' den sonra o bilgisayar upgrade konusunda tamamlanmış olacak.

Bence 1650 o sisteme biraz fazla olabilir bile ama sorun çıkarmayacaktır. Ama bence ilk önce en azından işletim sistemini içine yüklemek üzerine bir SSD alın. Ekran kartı olarak 1050'den sonrası biraz gereksiz olacaktır. RAM DDR3 olsa gerek, ekran kartını örneğin 1050 alırsan, daha sonralarda bilgisayara yapabileceğin tek yükseltme RAM olacak o da slot varsa ve çok performans farkı oluşturmaz. Anakart ve işlemci değişip DDR4 geçersin ancak o da direkt yeni bilgisyar almaya denk düşer neredeyse. Kısaca 1050'den sonra o bilgisayar upgrade konusunda tamamlanmış olacak.

Eyvallah reis, RAM DDR3 doğru 2 slot var, elimde WD Green 240GB SSD var ama montaj vs bilmedigimden daha takamadim anakart ve islemciyi degistirmeyi dusundum dediğin gibi yeni bilgisayar almaya denk sayılır. Bu kasaya yapabilecegim tek şey 1050 almak sanırım.

Eyvallah reis, RAM DDR3 doğru 2 slot var, elimde WD Green 240GB SSD var ama montaj vs bilmedigimden daha takamadim anakart ve islemciyi degistirmeyi dusundum dediğin gibi yeni bilgisayar almaya denk sayılır. Bu kasaya yapabilecegim tek şey 1050 almak sanırım.
SSD montajı zor değil, M2 ise (ki değildir diye tahmin ediyorum), anakarttaki slot takıp vidalaman lazım sadece, sata ise kablo ile anakarta bağlaman lazım ssd montajı çok kolay bir şey 30 saniyelik videolar ile anlatıyorlar. Kablon yoksa o da 20 TL falan.

SSD montajı zor değil, M.2 ise (ki değildir diye tahmin ediyorum), anakarttaki slot takıp vidalaman lazım sadece, SATA ise kablo ile anakarta bağlaman lazım SSD montajı çok kolay bir şey 30 saniyelik videolar ile anlatıyorlar. Kablon yoksa o da 20 TL falan.

2 tane HDD takılı Windows'un kurulu olduğu HDD'yi SSD ile değiştirmek istiyorum o sıkıntı yoksa vidalamak kablo takmak sıkıntı değil geçirmeyi bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı