i5 4200H ve GTX 950M dizüstü nasıldır?

16 GB yapamazsınız, anakart maksimum 12 GB destekliyor. Bu yüzden 8'i çıkarıp 4'ü takın. En azından diğer 4 ile birlikte dual channel çalışsınlar. Diğer iki 8GB belleği de satarsınız.
Hocam bu bahsettiğiniz 'dual channel'in mantığı nedir? Yorumunuzu okuyunca hem ramden kısıyorum hem de avantajlı bir şey yapıyorum gibi görünüyor. Hızlıca aratıp birkaç şey okudum ama pek aydınlatıcı olmadı.

Hocam bu bahsettiğiniz 'Dual Channel'in mantığı nedir? Yorumunuzu okuyunca hem RAM'den kısıyorum hem de avantajlı bir şey yapıyorum gibi görünüyor. Hızlıca aratıp birkaç şey okudum ama pek aydınlatıcı olmadı.

Şöyle anlatayım, Dual Channel eğer RAM'ler uyumluysa bant genişliğinin iki katına çıkması demek. Bu da kaba tabirle ekran kartının ve işlemcinin daha iyi beslenebilmesi demek. Yani siz 8+4 tek kanal kullanacağınıza 4+4 kullanırsanız yine diğeriyle eşit performansa erişmiş olacaksınız. Neden? Çünkü Dual Channel olduğu için.

Şöyle anlatayım, Dual Channel eğer RAM'ler uyumluysa bant genişliğinin iki katına çıkması demek. Bu da kaba tabirle ekran kartının ve işlemcinin daha iyi beslenebilmesi demek. Yani siz 8+4 tek kanal kullanacağınıza 4+4 kullanırsanız yine diğeriyle eşit performansa erişmiş olacaksınız. Neden? Çünkü Dual Channel olduğu için.
Bunu muhakkak deneyeceğim hocam, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı