i5 4200M GT745m sistem overclock yapılır mı?

mühendis52

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Casper Nirvana serisi laptop kullanıyorum. Yaklaşık 5-6 yaşında bir cihaz. LoL, CS:GO oynarken görüntü ayarı fark etmeksizin anlık FPS düşmesi yiyebiliyorum. Bu bilgisayara overclock yapılabilir mi? Yapılırsa işe yarar mı?

i5 4200M 3.10 GHz işlemci.
GT745m 2 GB ekran kartı.
8 GB DDR3 RAM.
750 GB Toshiba HDD.
Windows 10 Home.

Anlık FPS düşmeleri işlemci kaynaklı olma ihtimali daha yüksek. Güvendiğiniz bir yere laptopun tüm bakımını yapın. Sorunun ısı kaynaklı olduğunu düşünüyorum, o yüzden undervolt yapmayı deneyin. Son olarak görev yöneticisini açıp tam ekran yapın ve SS alın buraya atın. Eski laptoplar için Windows 8.1 öneriyorlar deneyebilirsiniz, eğer dediklerimi yapmanıza rağmen sorun çözülmemişse.

GPU'ya yapabilme şansın var. FPS dropların sebebi sıcaklık veya SSD kullanmaman olabilir. Termal bakım yaptın mı hiç?
Yaklaşık 10 ay önce bakımını yaptırdım laptopu kullanırken çok iyi soğutmasa da soğutucu var.Lol oynarken fazla ısınmıyo ama cs go da ısınmalar oluyor

Dosya Ekleri

• görev yöneticisi.png
    görev yöneticisi.png
    166,3 KB · Görüntüleme: 38
Yaklaşık 10 ay önce bakımını yaptırdım laptopu kullanırken çok iyi soğutmasa da soğutucu var. LoL oynarken fazla ısınmıyor ama CS:GO'da ısınmalar oluyor.

10 ay eski laptoplar için fazla bir süre siz tekrar bakımını yapın, bakımını yapana kadar undervolt yaparak kullanabilirsiniz. Overclock için 10-15 dk FurMark testi yapıp SS alın en yüksek sıcaklığı öğrenmemiz gerekiyor. Eğer sıcaklık 85 üzeri ise pek overclock yapmanızı tavsiye etmem, bakımını yapıp tekrar bakarsınız sıcaklıklara.

Merhaba, sorunun birden fazla sebebi olabilir yukarıda biri daha söylemiş depolama biriminden kaynaklanıyor olabilir, sürücü eksikliklerinden dolayı olabilir, işletim sistemiyle alakalı da olabilir bakımlarını yaptırmışsınız sürücüleri kontrol edebilirsiniz sürücüler güncel ise durumunuz el verdiği takdirde SSD takviyesi gerçekleştirebilirsiniz son çare olarak temiz kurulum yapabilirsiniz cihaza. Benim de Casper marka eski bir cihazım var CS:GO'da yer yer FPS düşmesi oluyor ama çok ani drop ile karşılaşmadım. Durum ekran kartı belleği ile alakalı olsa görüntü ayarlarını değiştirdiğinizde sorun bir nebze olsun azalacaktır ama siz devam ettiğini söylemişsiniz.

10 ay eski laptoplar için fazla bir süre siz tekrar bakımını yapın, bakımını yapana kadar undervolt yaparak kullanabilirsiniz. Overclock için 10-15 dk FurMark testi yapıp SS alın en yüksek sıcaklığı öğrenmemiz gerekiyor. Eğer sıcaklık 85 üzeri ise pek overclock yapmanızı tavsiye etmem, bakımını yapıp tekrar bakarsınız sıcaklıklara.

Bilgisayarcılar da ne kadar kaliteli macun sürüyolar hiçbir fikrim yok. Kendim yapayım desem hiç laptop temizliği yapmadım.

Merhaba, sorunun birden fazla sebebi olabilir yukarıda biri daha söylemiş depolama biriminden kaynaklanıyor olabilir, sürücü eksikliklerinden dolayı olabilir, işletim sistemiyle alakalı da olabilir bakımlarını yaptırmışsınız sürücüleri kontrol edebilirsiniz sürücüler güncel ise durumunuz el verdiği takdirde SSD takviyesi gerçekleştirebilirsiniz son çare olarak temiz kurulum yapabilirsiniz cihaza. Benim de Casper marka eski bir cihazım var CS:GO'da yer yer FPS düşmesi oluyor ama çok ani drop ile karşılaşmadım. Durum ekran kartı belleği ile alakalı olsa görüntü ayarlarını değiştirdiğinizde sorun bir nebze olsun azalacaktır ama siz devam ettiğini söylemişsiniz.

Oyunlarda FPS 60'a sabitledim takım savaşı olduğu zaman anlık FPS 60'dan 30-40 civarına 1-2 saniyeliğine düşüp tekrar 60'a yükseliyor hocam.

Bilgisayarcılar da ne kadar kaliteli macun sürüyolar hiçbir fikrim yok. Kendim yapayım desem hiç laptop temizliği yapmadım.

Oyunlarda FPS 60'a sabitledim takım savaşı olduğu zaman anlık FPS 60'dan 30-40 civarına 1-2 saniyeliğine düşüp tekrar 60'a yükseliyor hocam.

Tanıdığınız bildiğiniz bir bilgisayarcıya verin hocam MX-4 seviyesinde bir şey sürseler yeter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı