i5 4200M sistem Windows 11 alır mı?

123abc

Hectopat
Merhaba arkadaşlar abiler ablalar. Herkese iyi günler ben Windows 11'i erkenden görebilmek için Insider'a kayıt oldum fakat bilgisayarımın Windows 11'in donanım gereksinimlerini karşılamadığını ve kanal içeriğinin kısıtlı olacağını yazdı. Ben şu an Windows 11 gerçekten yayınlandığında bana verilmeyeceği ya da desteklenmiyor uyarısı alacağımdan korkuyorum birisi bana yardım edebilir mi? Sistem özelliklerim: 4 GB RAM, AMD R5 M230 ekran kartı, i5 4200M işlemci ve 1TB hard disk. Ben şu an tedirgin oldum gerçekten Windows 11'i karşılıyor gibi duruyor aslında. RAM, işlemci, ekran çözünürlüğü, ekran boyutu, DirectX sürümü, ve depolama alanı uyuyor. Şimdi çok arada kaldım Windows 11 bana gelir mi?

reg.png

Gelir ancak 4 GB RAM'in yarısını işletim sistemi alıyor. Zaten HDD ile Windows10 ve üstü kullanmak bir çile. İşlemci idare eder. Ben sizin yerinizde olsam 8.1 kullanırdım. HDD ve 4 GB RAM yüzünden.
Sorunuza gelecek olursak, gelir, kullanırsınız ama çok performanslı olmaz.

Gelir ancak 4 GB RAM'in yarısını işletim sistemi alıyor. Zaten HDD ile Windows10 ve üstü kullanmak bir çile. İşlemci idare eder. Ben sizin yerinizde olsam 8.1 kullanırdım. HDD ve 4 GB RAM yüzünden.
Nasıl kullanacak hocam? TPM 2.0 olmayan işlemciler win 11 desteklemiyor.

Nasıl kullanacak hocam? TPM 2.0 olmayan işlemciler Win 11 desteklemiyor.

Öncelikle selamlar. Recep Baltaş TPM 2.0 olayının sadece sızdırılan sürüme özel bir durum olacağını ve muhtemelen nihai sürümde bu zorunluluğun kalkacağını söylemişti. Şimdi koca 7 nesil Intel işlemcileri ailesi desteklemiyor mu Windows 11'i. Eğer Recep Baltaş bunu görüyorsa konuya ufak bir açıklık getirebilir mi?
Ben zaten bilgisayarı aldığımda 8.1 di 8.1 den çok sıkıldığım için 10 a geçtim şimdi de 11 e geçmek isterim ama bu tpm olayından dolayı geçemiyorum. bu tpm yazılımsal bir şey mi yoksa donanım olarak alıp takabiliyor muyuz?

RAM sorun değil aslında bu yıl 4 GB'nin yanına bir tane 4 GB daha alma planım var. TPM den kaybediyorum
TPM 2.0 desteklemiyor işlemciniz.

Teşekkür ederim desteğiniz için.
Size gelmez 8. nesil i5, 1TB NVMe SSD istiyor.

Teşekkür ederim. Keşke Windows 10'daki gibi isteyen istediği bilgisayara kurabilseymiş.

Son düzenleme:
Öncelikle selamlar. Recep Baltaş TPM 2.0 olayının sadece sızdırılan sürüme özel bir durum olacağını ve muhtemelen nihai sürümde bu zorunluluğun kalkacağını söylemişti. Şimdi koca 7 nesil Intel işlemcileri ailesi desteklemiyor mu Windows 11'i. Eğer Recep Baltaş bunu görüyorsa konuya ufak bir açıklık getirebilir mi?

Ben zaten bilgisayarı aldığımda 8.1 di 8.1 den çok sıkıldığım için 10 a geçtim şimdi de 11 e geçmek isterim ama bu tpm olayından dolayı geçemiyorum. bu tpm yazılımsal bir şey mi yoksa donanım olarak alıp takabiliyor muyuz?

RAM sorun değil aslında bu yıl 4 GB'nin yanına bir tane 4 GB daha alma planım var. TPM den kaybediyorum

Teşekkür ederim desteğiniz için.

Teşekkür ederim. Keşke Windows 10'daki gibi isteyen istediği bilgisayara kurabilseymiş.
Donanım alarak kurabiliyorsunuz ancak modül 100 dolar.

Donanım alarak kurabiliyorsunuz ancak modül 100 dolar.

O zaman da bir anlamı kalmıyor ki. 100 dolar 800 küsur TL. Ben 800 TL'ye SSD+RAM+ termal macun yenilerim. Umarım Windows bu konuda bir düzenleme yapar. Çünkü TPM 2.0 çok az bilgisayarda mevcut dolayısıyla yeni işletim sistemi pek tutulmayabilir. Eski bilgisayarların fişinin çekilmesi saçma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı