i5 4200U Oyun Oynarken PC Resetleniyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Oyun oynarken belli bir süreden sonra PC resetleniyor. Oyun korsan değil. Ama her oyunda böyle oluyor. İlk açtığımda ortalama 1 saat kadar oynuyorum resetleniyor. Sonra tekrar açtığımda 15-20 dk oynuyorum tekrar resetleniyor. Bu durum çok canımı sıkıyor. Neden olabilir.

Sistem:
ASUS Notebook.
8 GB RAM.
2 GB GT840M NVIDIA.
Intel Core i5 4200U.
Windows 10.

Oynarken değerler böyle. Normal değil gibi ama pek anlamam.

9dac58fc-69b0-43c3-b8db-b4b0c25f9a12.jpg

Resetlenmeden önce böyle oluyor sonra resetleniyor.

4ba63c1e-8fbe-4f94-a224-b77202ace7db.jpg

Minidump:

Son düzenleme:
Speed fan veya herhangi bir farn hızını değiştiren uygulamayla fanının hızını arttırabilirsin. Aynı sorunnu bende çok yaşıyorum bunun için laptopuna ayaklık, altfan vb. şeyleer alabilirsin ve fan giriş çıkışlarını boş tutmaya dikkat et.

CPU sıcaklığın çok fazla belli bir sıcaklıktan sonra reset atıyor PC'yi aç termal macunu yenile ve fanı temizle.
90 derecede reset atar mı ki ?
Speed fan veya herhangi bir farn hızını değiştiren uygulamayla fanının hızını arttırabilirsin. Aynı sorunnu bende çok yaşıyorum bunun için laptopuna ayaklık, altfan vb. şeyleer alabilirsin ve fan giriş çıkışlarını boş tutmaya dikkat et.
Fan giriş çıkışları boş. Ama oyun sırasında elimi altında koyuyorum ateş gibi yanıyor. Elimi tutamıyorum yani altında. Soğutucu fan alsam iş görür mü ?

Arkadaşın işlemcisi 91 derce o yükselmiştir muhtemelen benim PC 95 dereceden sonra resetleniyor.
Bazı yazılar okudum. Intel işlemciler 105 dereceye kadar dayanıyor diye. Hatta 100 derecede kasmadan, resetlenmeden GTA 5 oynadım diyen de var.
Görür ama biraz paraya kıymak lazım tabi
Termal macun yenilemek daha az masraflı olacak o zaman.
Ama ben laptop içini hiç açmadım. Bilgisayarcıya götürürsem beni soyarlar farkındayım. Ya elimde kalırsa ne olur ? Sizce denemeli miyim ?

Dediğim gibi bende aynı sounu yaşıyorum 2011 model ASUS K53sc var NVIDIA GeForce 520MX Intel i5 2.4 GHz.

Fazla ısınınca 1 kere kapandı oda 4 5 saat açık akf LoL oynadım :D.

Tüm sürücülerin ve MSI Afterburner güncel olduğundan eminseniz 91-95 dereceden sonra reset atması olası. Bu yaz aylarında benim de sistem derecelerinde artış oldu. O yüzden sistem garantisi bittiyse içini açıp basit bir temizlik ve termal macun yenileyip test edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı