i5 4200U Sistem GTA 5'te Donma Sorunu

Zafer Kutay

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Processor : AMD Ryzen 5 4600H 3.00GHz
RAM : 8GB
Systemtype : Windows 10, 64-bit
Graphics card : NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB
Beyler GTA V'i +30 fps ile oynuyorum ama grafikler geç yükleniyor bu da donmaya neden oluyor. Altta vereceğim linkteki RAM'i alırsam sorun geçer mi ? Laptop'un sağ altında DDR3 L MEMORY yazıyor ddr3l mi alıcam ddr3 mü ?

• İntel Core i-5 4200U 1.6 turbo ile 2.30 GHz
  • AMD Readon HD 8750M 2GB
  • 4GB RAM
  • 500GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav kardeşim kaçıncı konu bu ? DDR3L yazıyor diyorsun sence DDR3L yazdığı halde DDR3L mi alman gerekir yoksa DDR3 mü alman gerekir bi kafanda hayal et ondan sonra kendi kendine cevap ver eğer bu kadar basit bir soruya bile kendi kendine cevap veremiyorsan ondan sonra buraya konu aç. Öğlen 1 den beri nereye baksam senin konun var ve hepsindede aynı soru.

Şimdi konuya gelirsek... DDR3L diye bir şey yok yani ben duymadım görmedim ? :) DDR3'tür o. Laptop'un garantisi devam ediyor mu ? Eğer devam ediyorsa aldığın yerle iletişime geç ram için. Kendin takar isen garanti dışı kalır ki 2. ram slotu var mı acaba ? o da önemli. Grafik ayarlarını hepsini normal'e çekin MSAA ayarları kapalı olsun. Advanced kısmındaki grafik ayarların hepsini düşür. Geç yüklenme olayı grafik ayarlarından kaynaklanıyor. Düşürürsen sorun kalkar.

Şimdi konuya gelirsek... DDR3L diye bir şey yok yani ben duymadım görmedim ? :) DDR3'tür o. Laptop'un garantisi devam ediyor mu ? Eğer devam ediyorsa aldığın yerle iletişime geç ram için. Kendin takar isen garanti dışı kalır ki 2. ram slotu var mı acaba ? o da önemli. Grafik ayarlarını hepsini normal'e çekin MSAA ayarları kapalı olsun. Advanced kısmındaki grafik ayarların hepsini düşür. Geç yüklenme olayı grafik ayarlarından kaynaklanıyor. Düşürürsen sorun kalkar.
DDR3L diye bir şey yoktur da ne demek !

GTA 5'in yüksek ram harcadığını önünüze gelen ilk test videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz. Oyun oynandıkca haritaları hafızasına kaydettikçe Ram kullanımı belli bir miktar artar. 4Gb buna yeterli gelmeyip ekranların yavaş yüklenmesine sebeb oluyor olabilir.

Hop kardeş ne oluyor sana ? Sinirini bizden çıkarma bir sakin ol hele ?
Konuyu açan arkadaş öğlen 1 den beri en az 3 konu açtı ve hepsinde aynı soru konularda ise 2-3 sayfa cevap var.Şimdi burada cevaplayacaksınız az sonra bir konu daha açacak.

Bakın ayarları düşürünce Ram'ı az kullanıyor. Biliyorum bana video izleyip öğrenebilirsin demene gerek yok. Şuan benim Ram'im de 4g. Diğeri garantide ve GTA 5'i normal ayarlarda oynayabiliyorum. Yükseltince ram yetersiz kalıyor İnanç.

GTA 5'in yüksek ram harcadığını önünüze gelen ilk test videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz. Oyun oynandıkca haritaları hafızasına kaydettikçe Ram kullanımı belli bir miktar artar. 4Gb buna yeterli gelmeyip ekranların yavaş yüklenmesine sebeb oluyor olabilir.

Konuyu açan arkadaş öğlen 1 den beri en az 3 konu açtı ve hepsinde aynı soru konularda ise 2-3 sayfa cevap var.Şimdi burada cevaplayacaksınız az sonra bir konu daha açacak.

O bizim sorunumuz değil. Moderatörün sorunu. Kurallara aykırı ise gerekli işlemi sağlasın. Ona kızmak bizim işimiz değil bence.

Bakın ayarları düşürünce Ram'ı az kullanıyor. Biliyorum bana video izleyip öğrenebilirsin demene gerek yok. Şuan benim Ram'im de 4g. Diğeri garantide ve GTA 5'i normal ayarlarda oynayabiliyorum. Yükseltince ram yetersiz kalıyor İnanç.
Adam zaten düşürebileceğinin son noktasına kadar düşürmüş. Diyorum ya öğlen 1 den beri aynı konu en en düşük ayarlarda oynuyor.

Adam zaten düşürebileceğinin son noktasına kadar düşürmüş. Diyorum ya öğlen 1 den beri aynı konu en en düşük ayarlarda oynuyor.

Ben diğer konuları görmedim. O zaman sizin dediğinize göre Ram yükseltmesi gerekiyor. Ama 2. bir slot yoksa boşuna tartışıyoruz burada.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı