i5-4200U sisteme nasıl Mojave Kurabilirim?

İmaj ve rehber konu içeriklerinde ne yapılacağı anlatılmakta zaten.
Hocam, biliyorum ancak orada "yapın" demiş. Ben ise nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca ayar yapmak lazım zannedersem, nasıl yapacağım? Yanıtınız için teşekkür ederim tekrardan.
Kurulumu Clover ile yapacaksınız sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet Clover ile yapmayı düşünüyorum, yanıtınız için teşekkür ederim.
@Yiğit Gençer hocam, yardımcı olabilir misiniz? Attığınız videoyu tamamen izledim, sanırım bir şeyler anladım gibi ancak hâlâ daha yardıma ihtiyacım var :(

Son düzenleme:
Şimdi sorununuz nedir. Video ile bir ilerleme var mı?
Hocam, ismini vermeyeyim, bir forumdan Mojave dosyasını flaş'a yazdırdım. Ama içinde 10'larca config dosyası var, hangisini kullanacağımı bilmiyorum :(

Ayrıca hangi ".raw" dosyasını kurmamı önerirsiniz?

Windows kurulu şu anda, Windows'u silmeden nasıl dualboot yapabilirim?

Clover'da hangi ayarları yapmalıyım, detaylıca açıklarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler :)

Şimdi mecbur yatmam lazım, sabah geri dönüş yapacağım yanıtınıza, tekrardan teşekkür ederim :)

Config dosya adlarında Haswell var mı?
Eğer yoksa hiç uğraşmayalım OpenCore kullanalım.
Konunun en sonuncu linkinde bulunan EFI dosyasını indirin.
Kendi EFI dosyanızı silin ve indirdiğiniz EFI dosyasını çıkartıp yerleştirin.
Haswell olan Config dosyasının adını config.plist olarak değiştirin.
Sonrası için paragon Partition Manager ile bölüntüleme yapın.
En son olarak Mojave yüklemesini yapın.
Eğer daha kolay bir yol isterseniz biraz bekleyin çok yakında Big Sur çıkacak. Big Sur EFI'si ile denersiniz.

resim_2020-11-15_111743.png

Config'ler bunlar hocam.

Dediğiniz EFI dosyasını indirdim, fakat "haswell" diye arattığımda 2 tane "laptop haswell" çıkıyor karşıma, hangisini kullanmalıyım? 1.'si 1KB 2.'si ise 15KB.

Hadi bunu ayarladık diyelim, nasıl diski böleceğim?

Onu da yaptık desek, macOS kendisi bütün driverları kuracak mıdır? Yoksa benim mi kurmam gerekecek?

Bu iş çok zor mu?

Ben attığınız EFI dosyası ile bilgisayara Big Sur mu kurmuş olacağım? Yoksa Mojave mi? Big Sur kurmak istemem, hem yeni hem de bilgisayarın kaldıracağını düşünmüyorum ama her açıdan iyi ise bakabilirim.

Sorularım bunlar, çok çok teşekkür ederim tekrardan :)

Ben attığınız EFI dosyası ile bilgisayara Big Sur mu kurmuş olacağım? Yoksa Mojave mi? Big Sur kurmak istemem, hem yeni hem de bilgisayarın kaldıracağını düşünmüyorum ama her açıdan iyi ise bakabilirim.

Hayır. Big Sur EFI dosyası ile Mojave kurmuş olacaksın.
Hayır. Big Sur EFI dosyası ile Mojave kurmuş olacaksın.
Ama daha EFI dosyaları bittiği için paylaşamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı