Çözüldü i5 4200U ve GeForce 920M kasma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3r4y89

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, kullandığım laptop'da oyun oynarken sıkıntı yaşıyorum. Sistemimin yettiği çok eski oyunlarda da bu sorunla karşılaşıyorum, sistemimi tam kullanan oyunlarda da. Örneğin League of Legends oynarken orta ayarlarda 80-90 FPS alırken, sanki 20-30 FPS ile oynuyormuşum hissiyatı var. Eski oyunlardan olan red alert 2 gibi oyunlar oynarken de bunla karşılaşıyorum.
Yırtılma desem tam yırtılma değil, kasma desem tam kasma değil ikisinin arası bir şeyle karşı karşıyayım. V-Sync ayarını açınca FPS'i 60'a sabitliyor ve bu problem ortadan kalkıyor fakat bu sefer oyun içi FPS değerim sabit 60 kalmıyor önemli anlarda yoğun savaşlarda 30-40'lara düşüyor yani gene kasma yaşıyorum ve akıcı olmuyor. NVIDIA driverlarını güncellemeyi, eski sürümlerini yüklemeyi veya tamamen kaldırmaya kadar her şeyi denedim, driver ile alakalı bir problem göremedim. Ayrıyeten hard diskimde sağlık taraması yaptırdım ve reallocated sector count (744) ve reallocated event count (76) olarak çıktı ve yanlarında warning yazıyor. Acaba HDD'deki bu problem bahsettiğim soruna yol açar mı veya kullandığım Win10 sürümünde mi bir sorun vardır? Aşağıya sistem bilgilerimi ekliyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ne yaptıysam işin içinden çıkamadım.

Sistem:
i5 4200U 1.6 - 2.6 GHz'ye kadar turboboost işlemci.
NVIDIA GeForce 920M 2 GB ekran kartı
8 GB RAM.
1 TB 5400 RPM HDD.

Kullandığım Win10 sürümü: 1309.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son sürüm 1909, 1909 sürümüne temiz kurulumla geçmenizi öneririm.
1809 öncesi sürümlerde de aynı sorunu yaşıyordum. 1.5 sene kadar hiçbir problem olmadan kullandım bilgisayarı sonra birden bire bu hali aldı. Problemin güncellemeyle pek alakası olduğunu sanmıyorum ama gene de 1909 sürümüne geçeceğim denemekten zarar gelmez teşekkür ederim
Arkadaşlar, sorunu deneme yanılma yoluyla çözdüm. Sanırım moderatör bey düzenlediği için gönderimi tekrar düzenleyemiyorum veyahut ben beceremedim. Çözümü yazayım benzer problem yasayan varsa faydalansın.

İzlediğim işlem sırası:
1. Windows 10 1909 sürümüne temiz format
2. Gerekli bütün güncellemelerin yapılması.
3. Güncel kran kartı driver'ını kurmak.
Not : Buraya kadar yaptıklarım sonucunda bir şeyi etkilemedi fakat daha önce denediğim bir çözümün işe yaramasını sağladı.
4. Sıkıntı yaşanan oyunlarda uygulamanın .exe dosyasına giderek özellikler, uyumluluk kısmından "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretlemek.

Bu işlemlerle sorunumu çözdüm artık gayet akıcı şekilde oyun oynayabiliyorum. Eğer benzer problemi yaşıyorsanız önce 4. Aşamayı deneyin, olmaz ise 1. Sıradan başlayarak deneyin. Soruna yardımcı olan arkadaşa da teşekkür ederim. İyi akşamlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı