Çözüldü i5-4210 ve 820M sistem kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xiavion

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ZOTAC GAMING GEFORCE RTX 3060 OC 12GB | AMD Ryzen 7 5700X | XPG GAMMIX D30 2x8GB DDR4 | CRUCIAL P3 3D NAND CT500P3SSD8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD | MSI A520M-A PRO AM4 DDR4 4600(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX | VIEWSONIC 27" VX2719-PC-MHD- 1ms 240Hz FHD Curved | LOGITECH G305 LIGHTSPEED 12000 DPI | VOOKA BLIC T60 Blue Switch 62 Keys
Meslek
Yazılım Öğrencisi
İşlemcisi: Intel(R) Core(TM) i5-4210 CPU @ 1.70 GHz 1.70GHz
Yüklü Bellek (RAM): 4 GB
Sistem Türü: 64 Bit İşletim Sistemi X64 Tabanlı işlemci
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 820M

Yukarıda belirtmiş olduğum özellikleri bulunan laptop kullanıyorum. Son 1 haftaya kadar hiç sorun yaşamadım. Fakat işte bu son 6-7 gün içinde kullandığım laptop aşırı derecede kasmaya uğradı. Yeni sekme açınca donuyor. Mouse donuyor, bazen hareket ettiremiyorum. Yanıt vermiyor hatasıyla karşılaşıyorum. 7 senelik Laptop. En son 4 ay önce format attım. 2 ay önce de 32 Bit işletim sisteminden 64 Bit işletim sistemine yükseltme işlemini gerçekleştirdim. 450 GB yer alanı var,(sistemin kapladığı yer alanı dahil) GTA 5 vb. oyunlar oynuyorum (kasmaya uğrasa da) bu nedenle C diskinde 19,3 GB, D Diskindeyse 33,7 GB yer alanı var. (Normalde C'de 171 GB, D'de 293 GB var.) Ben YouTube'da içerik ürettiğim için yer alanımın bir kısmını video dosyalarıma ayırdım. Camtasia 8 ve 9, paint.net vb. kullanıyorum hepsi C diskinde. 3 gün önce C diskinde 86 MB yer alanımın kaldığını fark ettim ve temizliğe başladım. Şimdi 19,3 GB yer alanım var. Chrome'da kasıyor, donuyor. Özellikle de video izlerken. Son 7 gün içinde bilgisayarınıza ne indirdiniz? diye sorarsanız, DarkComet RAT ve korsan olarak Among Us indirdim. Lütfen kısa süre içinde yardımcı olun. Derslere dahi girmekte zorluk çekiyorum.

Çözüm
RAM + SSD takviyesi gerek günümüz için bu sisteme, RAM aldığınız ve SSD eklediğiniz zaman sorun çözülecektir garanti.
Bu sistemde Windows 8.1 kullanın. Windows 10 çok boşta 2 GB yediği için kalan 2 GB ise Chrome açtınızmı bitiyor.
Bu Yeni Olan birşey. 2 Senedir 10 kullanıyorum. Şu ana kadar soruna rastlamadım. Önceki sürümü zaten 8.1'di. Pek memnun değildim. Şimdi rahatım. Yine de teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00