i5 4210M laptopa Linux yüklenmeli mi?

AdoQeT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F // Inno3D Twin X2 RTX 4060 // MSI Pro A620M-E DDR5 // Crucial Pro 1x16 GB 6000MHz // AOC 24G4X 23.8" 0.5ms 180Hz
Öncelikle selam hocalarım. Elimde Casper Nirvana C15b model bir laptop var. Şu anda laptopta Windows 10 kurulu fakat SSD olmasına rağmen kullanırken biraz hantallık hissediyorum. Laptopta yapacağım işler ise üniversiteye yeni başladığım için ne lazım olur pek bilmiyorum ama günlük işler ve tarayıcıda takılmak haricinde oyun olarak sadece Football Manager oynatması yeterli benim için. Sizce hafif bir Linux sürümüne geçmeli miyim? Ve önerebileceğiniz hafif Linux sürümü nedir?

Not: Daha önce hiç Linux kullanmadım ama yeni şeylere ve öğrenmeye açık birisiyim.

PC özellikleri;
Intel i5 4210M.
Intel HD Graphics 4600.
8 GB DDR3 RAM.
Samsung 870 EVO 250 GB SATA SSD.

GPU'nuz Vulkan destekliyor. Linux'ta oyunlarda sorun yaşamazsınız.

Football Manager oynatması yeterli benim için.
Tüm Linux dağıtımlarında oynayabilirsiniz. Heroic Games Launcherda Proton GE 9.13 sürümünü indirmeli ve onunla başlatmalısınız. Bilmiyorsanız: Heroic Games Launcher, Epic Games, GOG gibi servisler için alternatif launcherdır.

1726239201094.png

Çok hafif bir dağıtıma ihtiyacınız yok. Yine de GNOME masaüstü bulunduran dağıtımlar Intel HD Graphics için ağır olabilir. Linux Mint Cinnamon veya Zorin OS kurabilirsiniz.

Fedora tabanlı Ultramarine Linux'un Plasma versiyonunu da kurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı