i5 7200U laptopa Linux dağıtım önerisi

Herkes benzer şeyler önermiş farklı olarak Zorin OS Lite ve Pardus öneririm Pardu 600 MB RAM verdim çok az takılma oldu Pardus tek sorunu Debin olması ayrıca Pardus yerli ve milli

Zorin projesi yaklaşık 1 yıldır güncelleme almıyor. Pardus son kullanıcıya uygun bir dağıtım değil. Debian tabalı olması kötü bir şey değil ama normal Debian üstüne çok bir şey koyamıyor son kullanıcı için. O yüzden özellikle yeni kullanıcı için kullanılabilir bir dağıtım değil.

Herkes benzer şeyler önermiş farklı olarak Zorin Os Lite ve Pardus öneririm Pardu 600 MB ram verdim çok az takılma oldu Pardus tek sorunu Debin olması ayrıca Pardus yerli ve milli
Pardus yerli ve milli falan degil, standart bir debian based. İki tool yap dagitim yaptim olsun ne guzel memleket.

Zorinin de Lite'i biraz grafiksiz gelir ama kullanilir yine ona laf yok.

Zorin projesi yaklaşık 1 yıldır güncelleme almıyor.
Haberim yoktu, onlar da batti he. E belliydi zaten.

Bir de yerli ve millilik derdiniz varsa milis ve Pisi Linux, Pardus projesinden katbekat daha yerliler. @Metro1234

Zorin projesi yaklaşık 1 yıldır güncelleme almıyor. Pardus son kullanıcıya uygun bir dağıtım değil. Debian tabalı olması kötü bir şey değil ama normal Debian üstüne çok bir şey koyamıyor son kullanıcı için. O yüzden özellikle yeni kullanıcı için kullanılabilir bir dağıtım değil.
Ama az kasıyor zaten bu yüzden önerdim yoksa çok daha iyi Linuxlar da var biliyorum

Tamam arkadaşlar sedece öneriydi daha önce 4 tane falan linux kullandım bu kadar kötü olduğunu bilseydim yazmazdım

Ama az kasıyor zaten bu yüzden önerdim yoksa çok daha iyi Linux'lar da var biliyorum

Az kasma sebebi Xfce büyük ihtimalle. Çok da Pardus'a özel bir durum değil ki zaten birkaç güncelleme öncesinde gereksiz bir kaynak tüketimi vard, şu an düzelmiş tabii. Fantezi için falan kurulabilir de Pisi Linux kendi init sistemine, paket yöneticisine sahipken Debian tabanlı bir dağıtımı fantezi için kurar mıyım emin değilim.

Ama az kasıyor zaten bu yüzden önerdim yoksa çok daha iyi Linux'lar da var biliyorum

Tamam arkadaşlar sedece öneriydi daha önce 4 tane falan Linux kullandım bu kadar kötü olduğunu bilseydim yazmazdım

Yok yok hocam. Yanlış anlamayın. Yargılamak gibi bir niyetim yok. Eğer öyle bir izlenim uyandırdıysam da kusura bakmayın. Sadece Pardus'un yeni kullanıcıya uygun bir dağıtım olmadığını açıklamak istemiştim.

Yok yok hocam. Yanlış anlamayın. Yargılamak gibi bir niyetim yok. Eğer öyle bir izlenim uyandırdıysam da kusura bakmayın. Sadece Pardus'un yeni kullanıcıya uygun bir dağıtım olmadığını açıklamak istemiştim.
Yok canım ne demek sadece yazar yazmaz herkes bi anda Zorin Os ve Pardus laf etmeye başladı yoksa alınsam takipden çık derim umrumda olmaz :)

Yok canım ne demek sadece yazar yazmaz herkes bir anda Zorin OS ve Pardus laf etmeye başladı yoksa alınsam takipden çık derim umurumda olmaz :)

Zorin OS ölü bir proje, Pardus da son kullanıcıya uygun değil. Ondan dolayı eleştirilmeleri çok doğal.

Tamam anladım hocam ama evde Pardus 1.0 bulmuştum o zaman iyiymiş Windows'a bayağı benziyordu

Şimdiki pisinin atası diyebiliriz ona. Pardus anka sürümünden sonra Debian tabanına geçtiler. Pisi Linux da Pardus ankanın devamı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı