i5 4210U Termal macun önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.65GHz PBO
MOBO: ASUS B450M DRAGON
GPU: PALIT RTX 3060
DISPLAY: AOC 25G3ZM 240Hz 0.5Ms AH-VA
Selamlar, şu anda masaüstü bilgisayar kullanmaktayım fakat bazen bir yere gidince dizüstü bilgisayarıma ihtiyacım oluyor. (Core i5 4210U) fakat stock işlemci performansından pek memnun değilim ve 6 yıldır termal macun/soğutucu bakımı yapılmadı. Stock halde yükte 2.4GHz 81 dereceye kadar çıkıyordu. Kanımca düşünüldüğünde 6 yıllık bakımsız 4. nesil işlemciye sahip bir laptop için fena olmayan değerler her ne kadar 2 çekirdek 4 izlek olsa da. Şimdi ben bu işlemciyi Intel Extreme tuning Utility vasıtasıyla "Core voltage offset" kısmını -0, 075V kıstım. -0100V yapınca mavi ekran alıyorum. En stabil değer olarak bunu gördüm. Hatta bunun üstüne performans artışı istediğim için "Turbo Boost Power Max" kısmına +2.5W verdim. Bir sorunla karşılaşmadım. Daha bakımını yapmamama rağmen yükte maksimum 74 derece gördüm ve throttling, kapanma yaşamadım. Hatta bu bilgisayarı SSD ile şahlandırmak istiyorum ve buraya gelmişken sizden kaliteli bir termal macun tavsiyesi almak istedim. Önerilerinizi bekliyorum, iyi sabahlar!

1592197914457.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun olarak ArCTIC-MX4 veya MasterGel Nano tercih edebilirsiniz. SSD konusunda ise SanDisk Samsung Kingston gayet kaliteli.

Aynen. Ben biraz ucuz bir macun önerdim buradaki macunlar daha pahalı, ama daha iyi. SSD marka olarak Kingston, Samsung, WD ve SanDisk iyidir.

WD Blue, 250GB, 3D NAND Dahili PC SSD, SATA III
Cevaplar için teşekkürler, belirttiğim SSD modeli iyi midir? Arctic-MX4 macunu şimdi sipariş ettim fakat SSD olarak WD Blue mi yoksa Samsung 860 evo mu diye karar vermeye çalışıyorum. Uzun ömürlü olması benim için önemli, kendi bilgilerimi ve özel dosyalarımı saklamak amacıyla kullanacağım için dayanlıklı bir SSD istiyorum.

WD Blue, 250GB, 3D NAND dahili PC SSD, SATA III
Cevaplar için teşekkürler, belirttiğim SSD modeli iyi midir? ArCTIC-MX4 macunu şimdi sipariş ettim fakat SSD olarak WD Blue mi yoksa Samsung 860 Evo mu diye karar vermeye çalışıyorum. Uzun ömürlü olması benim için önemli, kendi bilgilerimi ve özel dosyalarımı saklamak amacıyla kullanacağım için dayanlıklı bir SSD istiyorum.

Samsung Evo fiyatı tuzludur ama belki de Türkiye'de ki en iyi SSD modelidir.

WD Blue, 250GB, 3D NAND Dahili PC SSD, SATA III
Cevaplar için teşekkürler, belirttiğim SSD modeli iyi midir? ArCTIC-MX4 macunu şimdi sipariş ettim fakat SSD olarak WD Blue mi yoksa Samsung 860 Evo mu diye karar vermeye çalışıyorum. Uzun ömürlü olması benim için önemli, kendi bilgilerimi ve özel dosyalarımı saklamak amacıyla kullanacağım için dayanlıklı bir SSD istiyorum.

860 Evo öneririm. WD Blue'dan daha iyidir. WD Blue'da üzmez ama.

Macun olarak MX-4 iyi seçim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı