i5 4210U ve GeForce 820M Laptop OC sorun çıkartır mı?

• Konuyu başlatan Dark^^
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.913
D

Dark^^

Ziyaretçi
Merhabalar. HP laptopumda MSI Afterburner üzerinden küçük bir OC yaptım. Değerleri fotoğraftaki gibi yükselttim. (Core clock MHz +162 (en fazla ayarda), Memory clock MHz +150 (ortaladım arttırınca mavi ekran hatalarını alıyorum)). Herhangi gibi bir mavi ekran hatasıyla karşılaşmadım. 1-2 saat CS:GO ve PUBG Lite oynadım sıcaklık değerleri ise GPU en fazla 84°c CPU ise en fazla 95°c görmüş. Bu işlem ilerde sıkıntı çıkarır mı?

Laptop özelliklerim;

Marka HP.
Windows 10 (X64).
Intel Core i5 4210U işlemci.
NVIDIA GeForce 820M ekran kartı.
4 GB 1600 MHz DDR3L bellek.
SanDisk 120 GB SSD.

Ekran Görüntüsü (14).png

Son düzenleyen: Moderatör:
95 derece çok yüksek, 80 derecenin üstüne çıktığı sürece OC bence yapılmamalı. Gerçi çoğu dizüstü 80 derece üstü çalışıyor ama kesinlikle bi fanların tozlarını vs. alın ve yapacaksanız öyle OC yapın. 95 derece kabul edilebilir değil, ki 95 dereceye çıkana kadar işlemci kendi performansından fazlasıyla kısmış olmalı, ondan dolayı ekran kartına yaptığınız OC'nin anlamı kalmamış oluyor.

95 derece çok yüksek, 80 derecenin üstüne çıktığı sürece OC bence yapılmamalı. Gerçi çoğu dizüstü 80 derece üstü çalışıyor ama kesinlikle bi fanların tozlarını vs. alın ve yapacaksanız öyle OC yapın. 95 derece kabul edilebilir değil, ki 95 dereceye çıkana kadar işlemci kendi performansından fazlasıyla kısmış olmalı, ondan dolayı ekran kartına yaptığınız OC'nin anlamı kalmamış oluyor.
Gerekli termal macun veya fan temizleme gibi işlemleri yapacağım. Ekran kartına OC yapmama rağmen işlemci daha çok ısınıyor bunu anlamadım.
Laptoplarda OC sağlıklı değil keşke yapmasaydınız.
Bir yerde gördüm ufakta olsa performansı artırıyormuş. Denemek istedim.

Gerekli termal macun veya fan temizleme gibi işlemleri yapacağım. Ekran kartına OC yapmama rağmen işlemci daha çok ısınıyor bunu anlamadım.

Bir yerde gördüm ufakta olsa performansı artırıyormuş. Denemek istedim.
Performansını azaltıyor OC laptoplara yapılınca böyle 90 dereceleri görür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı