Çözüldü i5-4288U Sisteme UEFI mi kurmalıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Bu rehber ile USB bellek hazırlayın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlarla da format atın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam peki; UEFI mi kurmalıyım? (İşlemcim i5-4288u)
Rufus ile USB yazarken sistem özelliğine dayalı bir şey varsa nedir? Sistem özelliklerim lazım ise atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sırasıyla yapmalıyım değil mi hocam? Cahilliğimi af buyurun.

Yazdım hocam. 80QQ yazıyor belirttiğiniz adıma göre.

Hocam GPT ise UEFI BIOS'a sahipsinizdir. Direkt attığım videodaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım son zamanlarda yavaş ve bende hayatımda ilk defa format atacağım ancak az da olsa bir korku var içimde.
İnternette biraz araştırdım; ISO dosyasını indirip, Rufus ile yazdırıp boot menüsünden USB'yi üste almalıyız gibi bir sonuç çıktı. İlk defa yapacağım için biraz detaylı bir anlatım yapabilir misiniz veyahut bir rehber, videodur? Umarım yardım edebilirsiniz, şimdiden teşekkürler.

1- Rufus ile mi yazdırmak daha performanslı oluyor?
2- ISO ile mi yoksa USB'yi mi seçmeliyiz kurulum yerinde?
3- format sonrası ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim, umarım ben de öğrenebilirim format işini.

Bende ilk defa geçen hafta attım hiç zor bir şey yokmuş onu öğrendim :)

Bu videoyu izlemen yeterli. Ben sadece bu videoyu izleyerek yaptım.

Hocam peki; UEFI mi kurmalıyım? (İşlemcim i5-4288u)
Rufus ile USB yazarken sistem özelliğine dayalı bir şey varsa nedir? Sistem özelliklerim lazım ise atarım.
Hocam ana kartınıza ve disk bölüm düzeninize ihtiyacım var.

Disk bölüm düzenini öğrenmek için Aygıt yöneticisi > Disk Sürücüleri > Diskinize sağ tıklayıp özellikleri seçin > Birimler sekmesine gelip aşağıdaki doldura tıklıyoruz > Bölümleme Stili kısmına bakarak MBR veya GPT olduğunu anlayabilirsiniz.

Disk bölüm düzenini öğrenmek için Aygıt yöneticisi > Disk Sürücüleri > Diskinize sağ tıklayıp özellikleri seçin > Birimler sekmesine gelip aşağıdaki doldura tıklıyoruz > Bölümleme Stili kısmına bakarak MBR veya GPT olduğunu anlayabilirsiniz.
Hocam laptop kullanıyorum ben.

Hocam laptop kullanıyorum ben.
Hocam ana kart marka modelini bilmiyorsanız bu rehberle öğrenebilirsiniz:

Disk bölüm düzenini öğrenmek için aygıt yöneticisi > disk sürücüleri > diskinize sağ tıklayıp özellikleri seçin > birimler sekmesine gelip aşağıdaki doldura tıklıyoruz > bölümleme stili kısmına bakarak MBR veya GPT olduğunu anlayabilirsiniz.

GPT yazıyor hocam. Ayrıyeten sistem özelliklerim:
920MX ekran kartı.
i5-4288u işlemci.
4 GB RAM.

80QQ imiş hocam anakart modelim.

Bu rehber ile USB bellek hazırlayın:

Bunlarla da format atın:

Hocam ana kartınızı öğrenebilir miyim?

Hocam GPT ise UEFI BIOS'a sahipsinizdir. Direkt attığım videodaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

Çözüm
Hocam GPT ise UEFI BIOS'a sahipsinizdir. Direkt attığım videoda ki işlemleri uygulayabilirsiniz. Rufus vs. ile uğraşmaya gerek olduğunu zannetmiyorum.

Peki Rufus ile yazdıracak olsam, o videodakileri atılma sırasına göre mi yapmalıyım? Rufus'un sadece hız olarak mı avantajı var?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı