i5 430M laptopa SSD önerisi

Contactt

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
intel hm55
Merhaba.
Bir yakınım bu özelliklere sahip Samsung laptopuna SSD takmamı istedi. Hangi SSD takmam gerekir? Ne önerirsiniz?
işletim sistemi orijinal windows® 7 Home Basic (32 b)
işlemci ıntel® core� i5 Processor 430 m (2, 40 GHz, 3 MB)
chipset Intel HM55.

Hikvision Ssd e100 serisi istediğiniz gb alın amazondan almanızı tavsiye ederim.

SATA2.5 uyuyor mu bu laptopa SATA 2 alın diyenleri görmüştüm de.

Benim gönderdiğim SSD 2.5 inch SATA sizin laptopunuzun desteklediği SSD boyutunuzu bilmiyorum eğer laptopunuz 2.0inchse o zaman bilemiyorum olmaz yüksek ihtimal. Ama 2.5 inc ise kesinlikle link attigim en iyi.

inç boyutunu nereden öğrenebilirim bilginiz var mı?
Laptopun markası ve modelini yazıp aratın kendi internet sitesinden , googledan veya chatgpt den yardım alın eğer bu sonuclardan emin degilseniz laptobu söküp içindeki hdd nin vs kaç inch olduğuna bakmalisınz

Arkadaşlar sataII bağlantı arayüzüdür yani bağlantı hızını etkiler. SataII ile 2.5 inç farklı şeyler. Laptop çok eski olmadığı için 2.5 inç SATA tüm ssdler olacaktır. Ben 17 yıllık laptopuma fiyat performans olarak Dahua SSD almıştım. 120GB olanını. TB yazma garantisi Hikvision markasından daha güvenilir bir marka. Bütçeye göre 240GB olanı da düşünülebilir.

Eğer ki 20 25 yıllık laptop olursa ancak İDE arayüzü olabilir sadece o zaman soketler birbirine uymaz.

ssdyi takmak için herhangi bir ekstra aparata ihtiyacım var mı?
Eski HDD çıkarıp yerine değişim yapacaksanız hayır yok. Direkt değişim yapmanız yeterli. Tabi SSDye yeniden sistem kurmanız gerekiyor. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız sistem klonlama yapmanız gerekiyor. Bunun için SATA to USB kabloya veya HDD kutusuna ihtiyacınız olur. Yok ben değiştirir sıfırdan kurarım derseniz hiçbir şey gerekli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı