i5 430M laptopa SSD önerisi

Contactt

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
intel hm55
Merhaba.
Bir yakınım bu özelliklere sahip Samsung laptopuna SSD takmamı istedi. Hangi SSD takmam gerekir? Ne önerirsiniz?
işletim sistemi orijinal windows® 7 Home Basic (32 b)
işlemci ıntel® core� i5 Processor 430 m (2, 40 GHz, 3 MB)
chipset Intel HM55.

Eski HDD çıkarıp yerine değişim yapacaksanız hayır yok. Direkt değişim yapmanız yeterli. Tabi SSDye yeniden sistem kurmanız gerekiyor. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız sistem klonlama yapmanız gerekiyor. Bunun için SATA to USB kabloya veya HDD kutusuna ihtiyacınız olur. Yok ben değiştirir sıfırdan kurarım derseniz hiçbir şey gerekli değil.
Veya cd yerini söküp oraya ssdyi takacaksanız yani iki disk kullanacaksanız ozmn da cd den sata dönüştürücü aparat alıp laptopa montelenmesi gerekir.

Arkadaşlar sataII bağlantı arayüzüdür yani bağlantı hızını etkiler. SataII ile 2.5 inç farklı şeyler. Laptop çok eski olmadığı için 2.5 inç SATA tüm ssdler olacaktır. Ben 17 yıllık laptopuma fiyat performans olarak Dahua SSD almıştım. 120GB olanını. TB yazma garantisi Hikvision markasından daha güvenilir bir marka. Bütçeye göre 240GB olanı da düşünülebilir.

Eğer ki 20 25 yıllık laptop olursa ancak İDE arayüzü olabilir sadece o zaman soketler birbirine uymaz.
Amacım herşeye muhalefet olmak değil ancak hikvision kalite ve ün anlamında daha iyi bir marka chatgptde aynı düşünüyor.

chat gpt 'nin cevabı Dahua 240GB ve Hikvision 256GB E100 SSD’leri karşılaştırırken birkaç temel faktöre odaklanabiliriz:

1. Malzeme Kalitesi ve Dayanıklılık
Dahua: Güvenlik sistemleriyle tanınan bir marka olsa da, SSD üretimi konusunda geniş bir geçmişi yok. Malzeme kalitesi ortalama seviyede olabilir.
Hikvision: SSD sektöründe daha fazla deneyime sahip ve genellikle kaliteli NAND bellek modülleri kullanıyor. Uzun ömürlü kullanımda daha güvenilir bir seçenek olabilir.
2. Performans ve Stabilite
Dahua: Okuma/yazma hızları genellikle standart SATA2 limitlerine uygun ancak detaylı performans testlerinde stabilite sorunu yaşama ihtimali var.
Hikvision E100: Yüksek hız ve stabilite konusunda daha iyi bir üne sahip. Özellikle E100 serisi uygun fiyatlı ve güvenilir bir model olarak bilinir.
3. Uzun Ömür (TBW Değeri)
Dahua: Üretici genelde TBW (Total Bytes Written) değerini açıkça belirtmez. Bu, güvenilirlik açısından bir soru işareti olabilir.
Hikvision E100: Genelde TBW değerleri belirtiliyor ve dayanıklılığı daha yüksek olma eğiliminde.
4. Fiyat-Performans
Dahua: Daha düşük fiyatlı olabilir ama uzun vadede kalite ve stabilite farkı yaratabilir.
Hikvision: Biraz daha pahalı olabilir, ancak daha iyi bir uzun vadeli yatırım.
Tavsiye
Hikvision E100 modelini tercih etmeniz daha mantıklı. Daha iyi malzeme kalitesi, stabilite ve uzun ömür avantajı sağlıyor. Eğer bütçe çok kısıtlıysa Dahua da iş görür, ancak uzun vadede Hikvision’ın sunduğu faydalar bu farkı kapatabilir.

Veya cd yerini söküp oraya ssdyi takacaksanız yani iki disk kullanacaksanız ozmn da cd den sata dönüştürücü aparat alıp laptopa montelenmesi gerekir.

Amacım herşeye muhalefet olmak değil ancak hikvision kalite ve ün anlamında daha iyi bir marka chatgptde aynı düşünüyor.

chat gpt 'nin cevabı Dahua 240GB ve Hikvision 256GB E100 SSD’leri karşılaştırırken birkaç temel faktöre odaklanabiliriz:

1. Malzeme Kalitesi ve Dayanıklılık
Dahua: Güvenlik sistemleriyle tanınan bir marka olsa da, SSD üretimi konusunda geniş bir geçmişi yok. Malzeme kalitesi ortalama seviyede olabilir.
Hikvision: SSD sektöründe daha fazla deneyime sahip ve genellikle kaliteli NAND bellek modülleri kullanıyor. Uzun ömürlü kullanımda daha güvenilir bir seçenek olabilir.
2. Performans ve Stabilite
Dahua: Okuma/yazma hızları genellikle standart SATA2 limitlerine uygun ancak detaylı performans testlerinde stabilite sorunu yaşama ihtimali var.
Hikvision E100: Yüksek hız ve stabilite konusunda daha iyi bir üne sahip. Özellikle E100 serisi uygun fiyatlı ve güvenilir bir model olarak bilinir.
3. Uzun Ömür (TBW Değeri)
Dahua: Üretici genelde TBW (Total Bytes Written) değerini açıkça belirtmez. Bu, güvenilirlik açısından bir soru işareti olabilir.
Hikvision E100: Genelde TBW değerleri belirtiliyor ve dayanıklılığı daha yüksek olma eğiliminde.
4. Fiyat-Performans
Dahua: Daha düşük fiyatlı olabilir ama uzun vadede kalite ve stabilite farkı yaratabilir.
Hikvision: Biraz daha pahalı olabilir, ancak daha iyi bir uzun vadeli yatırım.
Tavsiye
Hikvision E100 modelini tercih etmeniz daha mantıklı. Daha iyi malzeme kalitesi, stabilite ve uzun ömür avantajı sağlıyor. Eğer bütçe çok kısıtlıysa Dahua da iş görür, ancak uzun vadede Hikvision’ın sunduğu faydalar bu farkı kapatabilir.
Ben Dahua aldığım zaman yeşil renk C100 Hikvision SSDler vardı. Fiyatı da daha uygundu Amazon üzerinde bir sürü olumsuz tek yıldız bozuk yorumları okudum. Dahua SSD Chatgpt bilmiyor ama okuma yazma garantisi veren bir firma forumları da araştırdım uygun fiyatlı 120GB için bile 50TBW garanti veren bu SSDyi tercih etmiştim. Şimdi baktım yeşil hikvision ssd yine benim bildiğim kalitesiz ssd. Fakat Hikvision Mavi Renkli sizin dediğiniz E100 modeli çıkarmış yazma garantisi de eklemiş buna. Sonuca gelecek olursak ben kendime göre haklıyım siz de güncel bilgilere göre haklı çıktınız.

Ben dahua aldığım zaman yeşil renk C100 Hikvision SSD'ler vardı. Fiyatı da daha uygundu Amazon üzerinde bir sürü olumsuz tek yıldız bozuk yorumları okudum. Dahua SSD ChatGPT bilmiyor ama okuma yazma garantisi veren bir firma forumları da araştırdım uygun fiyatlı 120GB için bile 50TBW garanti veren bu SSD'yi tercih etmiştim. Şimdi baktım yeşil Hikvision SSD yine benim bildiğim kalitesiz SSD. Fakat Hikvision mavi renkli sizin dediğiniz E100 modeli çıkarmış yazma garantisi de eklemiş buna. Sonuca gelecek olursak ben kendime göre haklıyım siz de güncel bilgilere göre haklı çıktınız.

Herkes istediğini alsın tecrübelensin ben memnun kaldığım için söylüyorum aktif olarak kuklaniyordum pürüzsüz sıcaklığı normal(elle fiziksel kontrol ettiğimde) yazma değerleri açılış hızı olsun.
Sonuçta SSD için birbirmize kırmaya gerek yok iki SSD de güzel ancak Hikvision Amazon güvencesi ve olumlu birçok yıldızı olduğu için önerdim tabii ki de bilinirliği az ve daha kaliteli markalar çıkabilir. Ayrıca ChatGPT de hata yapabilir yani iki SSD de uygun zaten i5 430M var 32 Bit SSD olsunda HDD'den sonra :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı