i5 4440 sistem Windows 8.1 kaldırır mı?

Hocam demek ki hepinizin disklerde sorun var :D.
Benim gördüğüm adam gibi başlat menüsü düzgün hiçbir 10 kasmıyor.
1/2 gün indexlemelerin ve dizinin tamamlanmasını bekleseydiniz.

Hocam inşallah diskte sorun vardır. En azından başkaları rahat kullanır. Diskimi test ettiğimde performans ve sağlık anlamında %100 olarak gösteriyor çoğu program.

Yaklaşık 6 ay kullandım ve çok çok bir ağırlığını hissetmemiştim. Win 7'ye göre çok çok ağırdı ama dediğim gibi abartılı bir şey yoktu. 2-3 ay önce UEFİ/GPT olarak kurdum Windows 10'u 1-2 hafta kullanmaya çalıştım ama çok ağırdı. Daha 1 hafta önce SSD'ye sahip arkadaşıma Windows 10 formatı attık ve onda hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

Win 8.1 ile Windows 10'u Dual Boot şeklinde kurmuştum. O yüzden aradaki fark çok belli olmuştu.
Windows 10 dijital lisansım da var siz şimdi böyle söyleyince 4.işletim sistemi olarak Windows 10 kurasım geldi :D.

(SSD'yi saymazsak çok beğeniyorum Windows 10'u. Hem kullanışlı hem güzel gözüküyor hem i5 3300 da bile çok rahat çalışıyor hem RAM kullanımı her sisteme göre yapılmış. Çok beğeniyorum ama o yavaşlık bayağı korkutuyor beni.)

Hocam inşallah diskte sorun vardır. En azından başkaları rahat kullanır. Diskimi test ettiğimde performans ve sağlık anlamında %100 olarak gösteriyor çoğu program.

Yaklaşık 6 ay kullandım ve çok çok bir ağırlığını hissetmemiştim. Win 7'ye göre çok çok ağırdı ama dediğim gibi abartılı bir şey yoktu. 2-3 ay önce UEFİ/GPT olarak kurdum Windows 10'u 1-2 hafta kullanmaya çalıştım ama çok ağırdı. Daha 1 hafta önce SSD'ye sahip arkadaşıma Windows 10 formatı attık ve onda hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

Win 8.1 ile Windows 10'u Dual Boot şeklinde kurmuştum. O yüzden aradaki fark çok belli olmuştu.
Windows 10 dijital lisansım da var siz şimdi böyle söyleyince 4.işletim sistemi olarak Windows 10 kurasım geldi :D.

Aynen Windows 10 HDD düşmanı ve bunu söyleyenlerin çoğunda eski sürüm Windows gördüm ki ben önceden bir günde bir sürü sürüme geçmiştim(bir sorun olmuştu güncellemeleri kaldırmak zorunda kalmıştım) hepsinden geçerken çok performans artışları olmuştu şu an 20H2 kullanıyorum 21H1 çıkınca da temiz kurulumla geçceğim.

1617870785868.png

(SSD'yi saymazsak çok beğeniyorum Windows 10'u. Hem kullanışlı hem güzel gözüküyor hem i5 3300 da bile çok rahat çalışıyor hem RAM kullanımı her sisteme göre yapılmış. Çok beğeniyorum ama o yavaşlık bayağı korkutuyor beni.)

Evet kötü HDD'lerde biraz yavaş oluyor o sorunda çözülürse(yakında çözülecek gibi duruyor) çok iyi bir işletim sistemi olur herkes için.

Aynen Windows 10 HDD düşmanı ve bunu söyleyenlerin çoğunda eski sürüm Windows gördüm ki ben önceden bir günde bir sürü sürüme geçmiştim(bir sorun olmuştu güncellemeleri kaldırmak zorunda kalmıştım) hepsinden geçerken çok performans artışları olmuştu şu an 20H2 kullanıyorum 21H1 çıkınca da temiz kurulumla geçceğim.

Eki Görüntüle 963632

Hocam şimdi yükleniyor birazdan daha deneyeceğim(1-2 hafta) ama yene pek umudum yok benim.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Hocam bu sistemin birazcık daha düşüğünde çok rahat çalışıyordu Windows 10 ama SSD olmadığı için 15 dakika da kapanıp 10 dakika da açılıyordu. Google'a girmem 10 yıl sürüyordu.
Ben e7400 sisteme kurdum, bir iyi çalışıyor bi kasıntılı çalışıyor ve çok yer kaplıyor. Ntlite ile de düzenlemiştim, harddisk var. Bir de ekran kartı hd3650 belki ondan da sıkıntılı çalışıyor tam bilmiyorum. W7'den devam.

Yükledikten sonra güncellemeleri de yaparsanız iyi olur.

Hocam tahmin ettiğimden daha düzgün çalışıyor PC.
Gerçekten çok şaşırttı 2 ay önce de güncellemeler, driverlar tamdı ama bu sefer sanki bir şey olmuş gibi. Sistem çok rahat çalışıyor :D.
Sağ olun bilgilendirdiğiniz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı