i5-4440 Sistemde Windows 7'den 10'a geçilmeli mi?

DarkOut61

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
R7 200
İşlemci
i5-4440
Bilgisayarım Windows 7 Windows 10 yapmak istiyorum satın almadan internet üzerinden geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 performans olarak güzel olsa da yeni nesil oyunların ana işletim sistemi Windows 10 geçmenizi tavsiye ederim Windows 10 Home versiyonu kurmanızı öneririm hem daha hafif ve de oyunlarda biraz olsun FPS etkisi var birkaç ayarda çekerek hızlı bir sistem kurabilirsiniz sisteminizde sadece HDD var sanırsam 240GB bir SSD eklerseniz daha hızlı olabilir.

Geçilmeli, Windows 7 artık eski bir sürüm güncelleme almıyor. HDD olduğu için sistemin açılması biraz uzun sürecektir, SSD takviyesi yaparsanız daha iyi olur. Fakat ben de HDD ile Windows 10 kullanıyorum açılış hızı dışında bir eksisini görmedim.

Şu anda benim kullandığım gibi yapmanızı öneririm 240GB SSD'yi direk hiç bölmeyin zaten 240 desekte tam olarak 240 değiil 224 gibi bir boyutu var SSD'yi sadece Windows'a vermenizi tavsiye ederim 1 TB hddyide oyunlarda filan kullanmanızı öneririm.

Geçilmeli, Windows 7 artık eski bir sürüm güncelleme almıyor. HDD olduğu için sistemin açılması biraz uzun sürecektir, SSD takviyesi yaparsanız daha iyi olur. Fakat ben de HDD ile Windows 10 kullanıyorum açılış hızı dışında bir eksisini görmedim.

Oyunlarda filan biraz daha yüklemesi yavaş değil mi sadece HDD kullandığımda biraz daha yavaş açılıyordu oyunlar.

Evde gündelik isler için kullanilan i3 4170 8 GB RAM 500GB HDD'li sistem var Windows 10 cidden hard disk için ağır geliyor. İlk başta Windows 7 vardı kullanilan uygulamalara gelen guncellemeler cidden zorlamaya başlamıştı. Windows 10'da ağır gelince Windows embedded 8.1 ındustry Pro kurdum bilgisayar ciddi anlamda hızlandı.

Geç bence ama RAM in 8 olduğu için ve SSD olmadığı için Home sürümünü tercih et çünkü Win 10 boşta 3-4 GB RAM kullanıyor ve gereksiz kullanmadığın arkaplan uygulamaları, hizmetleri kapat. Güzel bir optimizasyon ayarı yapmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı