i5-4440 ve GTX 1050 Ti Sistem Yükseltme Önerisi

BatuhanKeskinsoy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarım / Yazılım
Merhabalar,

Sistemim 5 yıllık bir toplama masaüstü bilgisayarıdır. Son zamanlarda güncel oyunlara yetişemediğini görüyorum ve sistem içindeki bir ürüne güncelleme yapma imkanım var fakat hangisine öncelik tanımalıyım, hangisi diğerlerinden daha kötü durumda veya hangisini güncellersem diğerlerini güncellemek zorunda kalmam bunun cevabını bekliyorum sizlerden.

Sistemim şu şekilde:
Anakart: MSI B85-G43 (MS-7816)
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4440 CPU @ 3.10GHz, 3100 MHz (4çekirdek)
RAM: 4x4 Corsair XMS3 1300MHz DDR3 8 GB RAM
GPU: GeForce GTX 1050 Ti 4 GB (Yeni alındı eskisi yanmıştı)
SSD YOK

Açıkçası kafam karışık SSD mi almalıyım, işlemciyi mi yenilemeliyim (1050 Ti ile darboğaz yapar mı? ), RAM'i 16 GB'a mı çıkartmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 Ti mevcuttaki işlemci ile darboğaz yapacağını sanmıyorum. Ama 1060 ile yapar. Bu yüzden önceliğin işlemci olsun. Ayrıca anakarta uyumlu i7 modeli işlemci de alacaksan 1070'e kadar darboğaz yapmaz. 1070'den büyük ekran kartı ile yapar. Bu yüzden parayı biriktirip komple sistemi yenilemen mantıklı olur. Ben öyle yaptım. Bende de i7 4790 vardı GTX 1070 ile kullanıyordum. Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT'e geçiş yapacağım kargo gelirse inşallah.

Eğer sistemi yenileme düşünceniz yoksa işlemciyi değiştirin(i7 4790) ve 8 GB bir RAM daha ekleyin. Değiştirecekseniz de SSD alın baya faydası olur. Mevcut sistemi kullanamaya devam edeceksem RAM-SSD-işlemci sırasını takip ederek tek tek alırdım. Bu arada i5 4570 kullanıyorum son çıkan oyunlar harici pek sıkıntı yapmıyor, o yüzden onu en sona bıraktım.

Usta şimdi herkesin maddi durumu aynı değil. Komple sistemi yenilesin diyorsun adamada bakalım bu adam bu masrafı yapacak durumda mı? Dostum ne yapabilirsin? i7 4790 alabilirsin mesela. İş görür bir işlemci. RAM 8GB bence gayet yetersiz. 2x8 anakartının desteklediği en yüksek frekansta RAM takviyesi yapabilirsin. Bunun dışında sistemine SSD alabilirsin. Bu yapacağın şeyler ciddi performans artışı sağlar sisteminde. Eğer sonrasında eline para geçerse ekran kartını satar daha güncel bir ekran kartı alırsın.

Teknobiyotikteki felaket indirim devam ediyor, 570 TL'ye bir Ryzen 5 1600 alıp, yanına da DDR4 1x8 RAM ve B450M S2H alırsanız 1000-1300 TL'ye sisteminizi oldukça modernize edersiniz, daha sonralarda ise ekran kartınızı yükseltirsiniz. 5 yıl rahat gidecektir bu haliyle.

2. elden anlarım diyorsanız ve ekstra RAM slotunuz var ise öncelikle işlemiciyi i7 4790 yapıp sonrada RAM'ı 16 GB yapabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler bu bilgiler yeterli. İlk önce İşlemciyi güncelleyip ilerleyen zamanlarda RAM'e takviye yapacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı