Çözüldü i5-4440 ve RX570 darboğaz nasıl giderilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Amo416

Kilopat
Arkadaşlar işlemcim ekran kartıma yetersiz geliyor bu darboğazı nasıl azaltabilirim?
İşlemci: i5-4440
Ekran kartı: RX570.
RAM: 8 GB DDR3.
OC yap demek isterseniz de işlemcim desteklemiyor.
İşlemci yükseltmek isterdim ama LGA1150 soket işlemciler pahalı ve uzun ömürlü değil.
Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Özel ayarlarım var onları yapınca 60 FPS oluyor ama arada drop giriyor. RAM alsam düzelir mi?
Olabilir ram artışından sonra düzelir yüksek ihtimal. Düzelmez ise işlemcinizi 350-400TL'den satıp 600-650TL'ye i7 4770,4790 alabilirsin.
K olmayanına bakacaksın zaten.
Elinizde bütçe var mı ? Eğer hatrı sayılır bir bütçeniz var ise elinizdeki ram işlemci anakartı satıp DDR4 anakart ram işlemci alabilirsiniz hem daha güncel sisteme geçmiş olursunuz bu bahaneyle.
Bende öyle düşündüm DDR3 pek götürmez sanırım. Yaklaşık 1200 tl gibi bütçem var indirim kovalayıp alabilirim.

Anakartım MSI Z87-G45 Gaming anakart.
RAM: Hyperix genesis DDR3 8 GB RAM.
Hepsini bir arada satsam aslında daha iyi olur gibi.

Güç kaynağınız falan nedir? SSD var mı? Eğer güç kaynağınız kaliteli SSD varsa ekran kartını da alırsınız kendinize anakart RAM işlemciyi satın anakartınız gayet güzel anakart OC desteği var fakat işlemciler pahalı ve ölü yatırım. Anakart + RAM + işlemciyi 1200TL'den koyun satışa satılmazsa düşersiniz.

Güç kaynağınız falan nedir? SSD var mı? Eğer güç kaynağınız kaliteli SSD varsa ekran kartını da alırsınız kendinize anakart RAM işlemciyi satın anakartınız gayet güzel anakart OC desteği var fakat işlemciler pahalı ve ölü yatırım. Anakart + RAM + işlemciyi 1200TL'den koyun satışa satılmazsa düşersiniz.

Hocam Power'ım Cooler Master 750W SSD var.
Ve şu an moralimi düzelttiniz gerçekten şu an mutluyum sağ olun

Hocam Power'ım Cooler Master 750W SSD var.
Ve şu an moralimi düzelttiniz gerçekten şu an mutluyum sağ olun
:D Hocam PSU , SSD , Ekran kartı ve dış kasanız dursun sizde işlemci olarak R5 1600 AF + Gigabyte B450M S2H + 2 tane XPG D30 3000MHz CL16 öneririm. Bunların hepsi 2000TL civarı tutacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı