i5 4440 vs Pentium G3258

39896

Megapat
Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar, 2000 TL bütçem vardı fakat bilgisayarın fiyatı biraz tuzlu oldu. Ama bir şey kafama takıldı. Technopat'ın uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama yerinde G3258 işlemciyi overclock edince i5 işlemciyle aynı derecede performans göstereceğini söylüyorlardı. Bende ikisi arasında kaldım. Sizce ne yapmalıyım ve neden ? Ekdeki bilgisayarı düşünüyorum ama 2220 TL'ye G3258 de alabilirim, sizce ne yapmalıyım ?

R9270X.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:

Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

414,04 TL
397,99 TL

THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA

266,40 TL
266,40 TL

Asus R9 285 STRIX OC Edition 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

863,41 TL
738,21 TL

Toplam: 1400 TL.

Parçaları bunlarla değiştirip alabilirsin. Toplamda 2200 TL civarı yapıyor.
Benim ekran kartı iyi gibi hemde daha ucuz i3 işlemci az değil mi GTA 5 falan kaç fps alırım ? Ve birde 2200 civarı değil 2404.31 yani 85TL kar oluyor ?

Bana g3258 ile i5 4440 arasındaki farkı söyleyin ?

İlk önce konuşma tarzınızı değiştirin. Burada kimse babanızın uşağı değil! Herhangi birisi ile emrivaki bir biçimde konuşmayın. Ayrıca Siz "X" ibaresine mi bakıyorsunuz AMD ekran kartlarında ? Bu arada arkadaşın önerdiği sistem alınabilir.

i5 4440 tercih ediniz g3258 işlemcisi ile karşılaştırılabilecek bir işlemci değil eğer g3258 alırsanız çok pişmanlık yaşayacağınızı düşünüyorum. i3 4160 tercih edilebilir ama i5 seviyesine çıkacak bütçeniz varsa kesinlikle i5 4440'ı alın. Ekran kartını her zaman değiştirebilirsiniz ama işlemciler öyle olmuyor bir kere alındı mı o sistemle birlikte uzun yıllar kalıyor.

Konuşma tarzımdan dolayı özür dilerim kaç haftadır sistem toplamaya çalışıyorum bir an saçma bir tarzda konuştum. X ibaresine bakma olayı ise herkesin söylediği ekran kartı x li oluyordu x liler pahalı diye bende x li olanı tercih ediyordum.Benim monitöre ihtiyacım var onu silemem ama neyi azaltarak i5 işlemci almam daha mantıklı olur sizce igayin61 arkadaşın dediği gibi işlemciler sistemle birlikte uzun kalıyorsa i5 işlemci almam daha mantıklı hele ki ben aldığım zaman çok uzun bir süre kullanacağım. Sistemde ki SSD yi çıkarabilirim fazla önemli değilse ve bu kasayı eklerim bende ki ekran kartı daha ucuz onu kullanırım işlemci i5 olsa o bilgisayarla oyunları rahatça oynayabilirim herhalde ?

Eğer oyun oynamak istiyorsan ekran kartından kısmamalısın ama evet SSD eğer bütçen yetmiyorsa listenden çıkartabilirsin zaten daha sonradan eklenebilir bir şey daha sonra istersen alır takarsın. Anakart olarak ta Asus H81M-C veya PLUS modelini seçersen çok daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı