İyi satışlar bu arada ve tartışmadan dolayı alakalıyım ve merak ettiğim bir şey var.
GTX 970 sırf kendisi sıfır alınırken 1200 TL falandı tahminen, şu anda da sıfırları 1350 TL. Ekran kartı dediğimiz parçaya OC yapmadığımız sürece ömründen kısaltma ya da performansının azalması gibi bir durum olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla "ikinci el" kapsamında nasıl bir yıpranmışlıkla fiyatları değerlendiriliyor anlamıyorum ANCAK; sıfırı 1350 TL olan bir parça içeren bir sistemi 1500 TL teklif edip sonra da "Bu kafayla satamazsınız." demek neyin kafası?
İkinci el piyasasında "Sıfırın yarısı ya da %40'ı verilir." raconunu hiç anlamadım. Asla ürünlerimden birini bile sıfır fiyatının yarısına vermem. Benim ikinci el alırken kabul edeceğim miktar %65-%75 arasıdır, ölücülük yapmam.
Bugün alıcı olabilirsiniz ama yarın da satıcı olacaksınız hepiniz. Döngü böyle işliyor. Bu döngüdeki ÖLÜCÜLÜĞÜ artık bir kıralım mı, ne dersiniz?