i5 4460 GTX 960 Sistem Yükseltilmeli mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önüne gelen yorum yazabiliyor. Yazmasın. Yanlış bilgilendirme yapmasın. 4790k kullanacağın sokette en güncel o. İstiyorsan onu al. Çok geleceği yok bu işlemcinin. Ama günü kurtarır. Hele kendi işlemcini satıp 2. El 4790k alırsan bir şey kaybetmiş çok olmazsın.
 
Şuanki kullandığın sistemi satıp güncel bir sistem toplaman daha iyi olur.
Şu an dolar çok ileride düşecek yüksek bir sistem yapacam. Şimdilik 2 Bin TL lik yükseltme yeter gibi duruyor.
elindeki işlemciyi 1060 (gtx 1060 rx 570 ile eşdeğer) ile 1 yıl kullandım Witcher 3 gibi açık dünya oyunlarda orta ayarlarda oynamak zorunda kaldım çünkü darboğaz (işlemci ekran kartından gelen isteklere cevap verememesinden dolayı ekran kartı kullanımı düşer) anlık fps düşüşü denilen olay gerçekleşti ama açık dünya olmayan veya eski açık dünya oyunlarında ( gta V,Call of duty WW II,call of duty black ops 3 ,tıtanfall vb)sorun yaşamadan oynayıp bitirdim. Batttlefield 1 de işlemciye yüklenen bir oyun olduğu için low ve mediumda oynadım .RX 570 işini görür doğru bir seçim yapmışsın ama unutma açık dünya oyunlarda medium ayarlarda oynamanı tavsiye ederim.
Şu an ki sistemde i5 4460 darboğaz yapıyor demekki. Belki ekran kartına bile gerek kalmayabilir.
 
İşlemcinizi 4790K yapsanız bile bazı oyunlarda yetersiz kalacaktır. Tavsiyem en az Ryzen 3600 veya i5 9600K almanız. Ekran kartı olarak da 1660 Ti/2060/2060 Super alabilirsiniz. Bütçeniz tam olarak nedir?
Katılmıyorum dediğin işlemciler çok iyi ama 4790k şuana kadar çıkmış tüm oyunlara rahat yeter.
 
Merhaba dostlar, elimde DDR3 sistem var. Upgrade mi etsem yeni mi toplasam karar veremedim.
  • ASUS Z97-K/USB3.1 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C. ) HDMI USB 3.1 Anakart
  • Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22NM İşlemci
  • G.Skill 8 GB Ripjaws X DDR3 1600MHZ CL9 Tek Modül RAM
  • Zotac GTX960 AMP! Edition GDDR5 4 GB 128BIT NVIDIA GeForce DX12 Ekran Kartı
  • OCZ 120GB TRION 100 Serisi SATA 3.0 SSD (550 MB Okuma / 450 MB Yazma)
  • Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk (128MB'de olabilir)
Uzun lafın kısası işlemci ile ekran kartını değiştirmek istiyorum. İşlemci i7 4790k ekran kartını karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
Güç kaynağın nedir onuda yazarsan ona göre ekran kartı önereceğim birde ikinci el ekran kartıda düşünüyor musun ?
 
Güç kaynağın nedir onuda yazarsan ona göre ekran kartı önereceğim birde ikinci el ekran kartıda düşünüyor musun ?
Zalman z3 plus 600w i7 4790k takalım bakalım fps ne olacak. Arkadaşın dediği gibi darboğaz varsa ekran kartına bile gerek kalmayabilir. Ama siz yine tavsiyenizi yazın dursun
Dostum nerden biliyorsunda emin olabiliyosun ?
Nereden biliyorum. Bir çok etken var. Şimdi burada girersek konu dışına çıkarız. Ama benim kişisel görüşüm. Dolar alım satım yapıyorum.
 
Zalman Z3 Plus 600W i7 4790k takalım bakalım FPS ne olacak. Arkadaşın dediği gibi darboğaz varsa ekran kartına bile gerek kalmayabilir. Ama siz yine tavsiyenizi yazın dursun

Nereden biliyorum. Bir çok etken var. Şimdi burada girersek konu dışına çıkarız. Ama benim kişisel görüşüm. Dolar alım satım yapıyorum.
Ekran kartın 1050 Ti seviyesinde. Ama gönlün Ultra ayarlarda oynamak istiyorsan RX 590, GTX 1660 bütçen sağlamsa RTX 2060 alabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@adop Grand Theft Auto: Online, PUBG, Battlefield 1, V, vb. oyunlarda yetersiz kalıyor. GTA Online oynarsa, dolu lobilerde 60 FPS altında oynamak zorunda kalır.
İnternette testlerine baktım RTX 2080 ile dar boğaz ola biliyor ama 1060,1070.1080 gibi kartlar ile Battlefield 1 de darboğaz söz konusu olmaz çünkü BF1 2016 yılında çıktı o yıl çıkan skaylek i7 6700 ile i7 4790k arasında %15 artış var, nasıl yetmesin. GTA 5 bahsetmiş sin GTA 5 çıktıgı yıl piyasadaki en iyi i7 işlemcilerden biri 4790K idi böyle bir sıkıntı olsaydı rokstar düzeltirdi. İnternette performas testlerine bak. Bu işlemci bence 1.5 2 yıl daha gider çünki Intel işlemci serileri arasında %10 ile %5 artış ile günmüze dek sürdürdü.

maxresdefault.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı