Çakır Furkan
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba, 02.01.2016'da vatan bilgisayardan İ5 4460 aldım. Daha önceden diğer parçaları almıştım ve bilgisayarı topladım. Her şeyi eksiksiz yaptıktan sonra düğmeye bastım bilgisayar çalıştı fakat görüntü gelmedi. Sorun ne olabilir diye her parçayı söküp denedik ve sorunun anakart veya işlemcide olabileceğinde karar kıldık. Vatan bilgisayarın teknik servisine anakart, bellek, işlemciyle beraber gittik. Oradaki arkadaş ilk önce güç kaynağı bağlayıp açmaya çalıştı fakat açılmadı. Bellekleri değiştirip denedi yine açılmadı. Ve işlemci soğutucusunun ayaklarının anakarta değdiğini ve kısa devre yapabileceği gibi saçma bir şey söyledi. Bunun olması mümkün değildi, ve işlemci soğutucusunu söktü termal macunun biraz yanlara değdiğini göstererek bu da kısa devre yapabilir dedi. (Termal macun iletken madde olduğunu sanmıyorum nasıl kısa devre olacaksa). Sonra sorunu çözemeyeceğini anlayarak işlemciyi servise vermemiz gerektiğini söyledi. Ama işlemci daha 1 gün önce alınmıştı ve bu kadar yeni bir ürünün servise gitmemesi gerek. Montajında sıkıntı olmayan ve hiçbir zarar verilmeyen işlemciyi ben nasıl bozarım? Ve bize söyledikleri işlemciyi biz burada test yapsaydik değişim yapabilirdik.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Çok ciddi bir durum çünkü 660 TL az bir rakam değil çöpe gitmesini istemiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? İşlemciyi ben nasıl bozmuş olabilirim ? İşlemcinin kısa devre olma ihtimali var mı ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Çok ciddi bir durum çünkü 660 TL az bir rakam değil çöpe gitmesini istemiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? İşlemciyi ben nasıl bozmuş olabilirim ? İşlemcinin kısa devre olma ihtimali var mı ?