i5 4460, R9 390 Oyunlarda Yüksek CPU Kullanımı

Bende Gta5 oynarken işlemci %90'lara geliyor bazen geçiyor. 8 GB ram varken kasılmalar oluyordu 16 GB yapınca kasılma falan hiç bir şey kalmadı. VSYNC açınca haliyle bazen 30 fps ye bazen 60 fps ye sabitleme yapmaya çalışınca takılmalar oluyordu. Artık VSYNC'yi açmıyorum şimdilik sıkıntı yok. MSAA hariç diğer ayarlar very high da.

MSI 970A-G43 (eksen bil. 259 tl )
Sapphire r9 390 nitro (vatan 1226.30 tl)
Fx x8 8300 (teknobiyotik 420.91)
Thermal take tersa n21 (eksen bil. 391 tl)
Gskill f3 4+4 gb 1866 mhz (inventus 178tl)
Kingston ssdnow v300 120 gb (n11 135tl)
Fiyat 2 613 tl
Sadece oyun için toplamaya çalışıyorum. İşlemci darboğazı yaşar mıyım ?

Fiyat 2 613 tl

Kardeşim şu an toplayacaksan Skylake tavsiyelere bak ama acelen yoksa bekle yeni AMD işlemciler ve ekran kartları çıksın ona göre karar ver.

Skylake ta maliyet çok artıyor. Benim için tüm sistem sadece ekran kartını taşıyabilecek seviyede olsa yeter :(

MSI Afterburner programı her zaman stabil çalışmıyor bu sık görülen bir hata. Başka bir program ile tekrar dene bakalım.

Kardeşim 2600 Tl. için böyle bişey yaptım ama konu aç sor bilenlerden fikir al ona göre karar ver. Ben olsa şu an AMD toplamam.

Msi b150m pro (vatan 283 Tl.)
İntel İ3 6100 ( Eksen 404 Tl.)
G-Skill 4GB Ripjaws kırmızı DDR42400 MHZ ( Vatan 97Tl.) tanesi.

Bende Gta5 oynarken işlemci %90'lara geliyor bazen geçiyor. 8 GB ram varken kasılmalar oluyordu 16 GB yapınca kasılma falan hiç bir şey kalmadı. VSYNC açınca haliyle bazen 30 fps ye bazen 60 fps ye sabitleme yapmaya çalışınca takılmalar oluyordu. Artık VSYNC'yi açmıyorum şimdilik sıkıntı yok. MSAA hariç diğer ayarlar very high da.

Benim sorunum işlemci'nin gereğinden fazla kullanılması. Eğer RAM takviyesi yaparsam sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Şuanda oyunda kasılmalar, fps düşüşleri yok oyunda kayıt almaya çalışırsam büyük sıkıntılar çıkmaya başlıyor.

Fiyat 2 613 tl

Darboğaz yaşayacağını sanmıyorum. Eğer farklı konu açarsan daha fazla yardımcı olabilecek kişilere ulaşabilirsin.

MSI Afterburner programı her zaman stabil çalışmıyor bu sık görülen bir hata. Başka bir program ile tekrar dene bakalım.

Farklı programlar denedim. Sorun devam etmekte.

Benim sorunum işlemci'nin gereğinden fazla kullanılması. Eğer RAM takviyesi yaparsam sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Şuanda oyunda kasılmalar, fps düşüşleri yok oyunda kayıt almaya çalışırsam büyük sıkıntılar çıkmaya başlıyor.

Darboğaz yaşayacağını sanmıyorum. Eğer farklı konu açarsan daha fazla yardımcı olabilecek kişilere ulaşabilirsin.

Farklı programlar denedim. Sorun devam etmekte.

Oynadığın oyunlar orjinal mi?
BIOS güncel demişsin.
Windows orjinal ve son güncellemeleri yapıldı mı?
Arka planda çalışan uygulamaları ve özellikle de 3. parti bir virüs programı varsa kapatmnaı öneririm.
Bu yönergeleri izleyerek tekrar test etmen gerekir.

Eğer tüm bunlara rağmen sorunlar çözülmez ise işlemci, ekran kartı ve sabit diski başka bir ana karta monte ederek bir denemen gerekir.

Oynadığın oyunlar orjinal mi?
BIOS güncel demişsin.
Windows orjinal ve son güncellemeleri yapıldı mı?
Arka planda çalışan uygulamaları ve özellikle de 3. parti bir virüs programı varsa kapatmnaı öneririm.
Bu yönergeleri izleyerek tekrar test etmen gerekir.

Eğer tüm bunlara rağmen sorunlar çözülmez ise işlemci, ekran kartı ve sabit diski başka bir ana karta monte ederek bir denemen gerekir.

Olabilecek her şey güncel durumda , İşlemciyi meşgul edecek uygulama çalışmıyor. Başka bir anakartta test etme şansım yok. Garantiye göndereceğim galiba

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı