i5 4460 Sistem 300 Watt PSU yeter mi?

HAMZSTER

Decapat
Sistem özelliklerim;
i5 4460 3.20 GHz.
AMD Radeon R7 240 4 GB.
16 GB RAM.
300 Watt PSU.

Sizce elimde olan PSU bu sistemi besleyebiliyor mudur? Oyunların neredeyse hepsi çöküyor. Özellikle Valorant oynanmıyor. Sisteme azıcık yük bindiği gibi oyunlar gidiyor hatta cihazım resetleniyor. Sorunun kaynağı PSU olabilir mi?

Muhtemelen ucu ucuna yetiyordur. İşlemci 84W TDP iken ekran kartı çok minimal seyrediyor. Gerçi Haswell mimarili Intel işlemcilerin güç tüketim konusunda epey fazla. PSU'nun eski olduğunu varsayarsak belki de yetmiyor da olabilir.

Normalde yetmesi lazım fakat PSU veya soğutucu kaynaklı gibi. Soğutucunuzun tam oturmamasından dolayı resetliyor olabilir kontrol edin olmazsa teknik servise verin. Çünkü bu gibi resetleme problemlerini anca teknik destek çözebiliyor, bu gibi problemler başıma geldiğinden bilirim. anakart, ram, psu sorunlu olabilir deneme yanılma yapmalısın bunun için de yedek parça lazım.

Normalde yetmesi lazım fakat PSU veya soğutucu kaynaklı gibi. Soğutucunuzun tam oturmamasından dolayı resetliyor olabilir kontrol edin olmazsa teknik servise verin. Çünkü bu gibi resetleme problemlerini anca teknik destek çözebiliyor, bu gibi problemler başıma geldiğinden bilirim. Anakart, RAM, PSU sorunlu olabilir deneme yanılma yapmalısın bunun için de yedek parça lazım.

Deneme yanılma daha önceden yaptım. Sorun parçalarda değil. Sıcaklık değerlerimde de sorun yok. Geriye benim anladığım sadece PSU kaldı. Kaç Watt PSU lazım sizce?

Deneme yanılma daha önceden yaptım. Sorun parçalarda değil. Sıcaklık değerlerimde de sorun yok. Geriye benim anladığım sadece PSU kaldı. Kaç Watt PSU lazım sizce?
Her yerde Fiyat performans olduğu için öneriyorum. Aerocool VXPLUS 400W modeline bakabilirsin. İlk önce sorunun PSU'dan mı olduğuna emin olmak için teknik servise ver, sorun varsa modelini belirttiğim PSU'yu alırsın fiyatı 250 TL.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı