İ5 4460 sistem reset sorunu

Nurikucukkaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaslar.

Forumda yeniyim. Ancak misafir olarak cok fazla sekilde forumdan faydalandıgımı belirtmek isterim.
Buradaki teknik kapasitesi yuksek arkadaslarımdan ciddi anlamda yardıma ihtiyac duyuyorum.

Öncelikle PC ozelliklerimi yazayım:

• QUADCORE INTEL I5 4460 3400 MHZ işlemci
  • MSI Z97 GAMING 5 ANAKART
  • ANAKART CHIPSET INTEL WILDCAT Z97
  • SİSTEM BELLEGİ: 8144 MB (DDR3-1600 DDR3 SD RAM )
  • DIMM4 KINGSTON HYPERX KHX1600C10D3-8G :8 GB DDR3 1600 DDR3 SD RAM
  • BIOS TURU : AMI 12-23-14
  • EKRAN KARTI : NVIDIA GEFORCE GTX980 4 GB
  • POWER: XIGMATEK VECTOR 750W guc adaptoru.

Makine bu ancak reset atmasından dolayı iade edecek konuma geldim aldıgım yere. Furmark'ı kurdum denedim ancak testlerden geciyor PC. Prime 95 ve memtest'i ise daha önce denemiştim ancak test sonuclarından cok iyi anlamadıgım icin testler yapıldı mı yapılmadı mı cok cozemedim. Ayrıca iki kere PC'yi GOLD bilgisayar'a goturdum orada da RAM ve CPU testi yapıldı ancak testlerden gecen sistem oyunları acınca reset atıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Merhaba, yeni olduğum için yazım kurallarına uymadığımdan dolayı ceza aldım. O nedenle geç yazabiliyorum.

Sistemimi bu konuyu açtıktan sonra tekrar ram testine soktum ve sabaha kadar memtest 86 ile test ettim. Toplam 7 kere test etti makina kendini ve hepsinde de ram başarılı oldu.

İşletim sistemim Windows 10 ( Windows 7 uzerine kuruldu) ancak işletim sistemim Windows 10 olmadan önce de bu reset atma problemim vardı.

Power supply'ın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğim bir program var mıdır? Çünkü test edebileceğim başka bir güç kaynağı yok ve garanti süresinde olduğu için bu güç kaynağını değiştirin diyerek gidebilmek istiyorum. Normal bir kullanıcı olarak başka bir güç kaynağı bulmam biraz zor bir durum. Başka önerebileceğiniz birşey var mı? Ne yapmalıyım @BERWAR ve @Silinen üye?

Merhaba, bilgisayarımın güç adaptörünü test ettirdim. Kendi distribütörü güç adaptöründe hiçbirşey yok diye bana yazı verdi. Bütün verilerin düzgün olmasına rağmen sıfır güç adaptörünü eskisiyle değiştirdiler. Yeni adaptörü taktım şimdi kullanıyorum. Bakalım kontrol edeceğim, hala sorun düzelmezse yazacağım. Ancak eski güç adaptöründe bir sorun olmadığının yazısı var elimde resmi olarak. Bunun dısşında neyin sorun olabileceği hakkında yardımcı olabilecek misiniz ? @BERWAR @Silinen üye

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı