i5 4460 sistemde Windows 10 sonrası takılmalar

Angry Angel

Kilopat
i5 4460, GTX 970 ve 8 GB RAM'e sahip bir bilgisayarım var. Yakın zamanda sistemime SSD yükseltmesi yaptığım için yıllarca kullandığım Windows 7'den Windows 10'a geçiş yaptım. Driverlar güncel, BIOS güncel, Windows 21H1 ve güncel sürümünde ancak Windows 7 kullanırken oyunlarda ne mouse laglanması ne klavye laglanması ne de takılmalar yaşıyordum. Şu an Valorant oynarken mouse anlık olarak geç tepkiler veriyor klavye aynı şekilde geç tepki veriyor FPS fazlasıyla düşüyor. Bunun için bir çözüm yolu var mı arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Tam bilmiyorum hahaha falan atmayın lütfen bir hocam kötü sistemlere ya da cok iyi olmayan sistemlere Windows 10 yapmayın demişti Windows 8.1 de Valorant'a 350 300 FPS alıyordum Windows 10 yaptım her ayarı yaptım 200 250'ye düştü Windows 10'dan kaynaklı galiba.

Bu durumu biliyorum ancak bilgisayarım Windows 10 için yetersiz sayılabilecek bir sistem değil diye düşünüyorum atladığım bir ayar mı var ya yapmam gereken bilmiyorum. Bu kasma ve takılmaların tamamı oyun içerisindeyken oluyor. Anında Alt Tab atıp masaüstüne döndüğümde mouse ve klavyede takılma olmuyor oyunu tekrar açıyorum takılıyor. İşlemci 100'lerde çalışıyor sanırım.

Benim de öyleydi 1060 vardı şu an bu bilgisayarda GT 840M var Windows 8.1 de bunda da Valorant'a 80 90 100 alıyordum cogu zaman ama Windows 10 gecitm 50 60 Aralıklı oluyor Windows 10 cok RAM yiyor 8.1 ile 8 ve 7'ye göre.

Format mı attınız yoksa yükselttiniz mi?

Benim de öyleydi 1060 vardı şu an bu bilgisayarda GT 840M var Windows 8.1 de bunda da Valorant'a 80 90 100 alıyordum cogu zaman ama Windows 10 gecitm 50 60 Aralıklı oluyor Windows 10 cok RAM yiyor 8.1 ile 8 ve 7'ye göre.

Belleklerle alakalı değil sanırım çünkü işlemcim 100 olduğu için takılmalar yaşıyorum şahsen fikrim bu. Çünkü ne zaman takılmalar olsa Görev Yöneticisi'nden baktığımda CPU 100 oluyor bellekler normal değerlerinde çalışıyor.
Format mı attınız yoksa yükselttiniz mi?

Temiz format attım.

Bilgisayar son sürüm güncel SE DDU uninstall ile ekran kartı driver kaldırın ve güncel son sürümü indirin. Daha sonra yeniden başlatın ve driver ı kurun.

Bilgisayar son sürüm güncel SE DDU uninstall ile ekran kartı driver kaldırın ve güncel son sürümü indirin. Daha sonra yeniden başlatın ve driver ı kurun.

Forza Horizon 4 gibi bir oyunda 80 FPS civarı alırken Valorant'ta da droplar yiyip 80 FPS'lerde oynuyorum ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum driver güncel benchmark testleri sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…