i5 4460 Tabanlı Sistem 2400 TL

ClintEastwood

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Bütçem doğrultusunda böyle bir sistem kurdum. Bazı sorularım olacak.

- Bu fiyatlarda daha iyi bir Anakart var mı?

- Ekran Kartının bit değerinin ne önemi var? 128bit düşük mü, oyunlar için yeterli olacak mı?

- AMD ekran kartlarını tavsiye ediyor musunuz? (100-200 TL fazla verince 4GB 512bit AMD ekran kartları var fakat rakamlar aldatıyor mı?)

- İşlemcinin kendi soğutucusu yeterli mi, ayrıca soğutucu almaya gerek var mı? Varsa hangi soğutucuyu önerirsiniz?

• Anakart: ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI

• İşlemci: Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm

• Ekran Kartı: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12

• RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit

• HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm

• Güç Kaynağı: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W

• KASA: ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH

TOPLAM: 2400 TL

1- O fiyata en yakın ve alnıabilecek en güzel anakart Z97 PC Mate.
2-Ekran kartlarını bit yada bellek değerlerine göre değilde performans testlerine göre almanızı tavsiye ederim ben.
3- Ben AMD ekran kartlarını sevmiyorum. Bu kişisel görüşüm. Nvidia ekran kartlarını daha iyi buluyorum.
4- Bence OC yapılmayacaksa işlemci soğutucusuna gerek yok.

Bu arada sormayı unutmuşum, birde monitör tavsiye edebilir misiniz? SSD'yi sonradan almayı düşünüyorum. Ekran kartı konusunda çok kararsızım, AMD beni korkutuyor biraz.

4690k alınacaksa işlemci soğutucusu da almanı tavsiye ederim. İşlemci soğutucu olmadan OC yaparsan işlemcini yok etmiş olursun. :D
Bu arada 2500 liralık sisteme 4690k abartı gibi. Daha düşük bi model tercih edebilirsin.

4690k alınacaksa işlemci soğutucusu da almanı tavsiye ederim. İşlemci soğutucu olmadan OC yaparsan işlemcini yok etmiş olursun. :D
Bu arada 2500 liralık sisteme 4690k abartı gibi. Daha düşük bi model tercih edebilirsin.
Evet onu sonradan yapabilir ama şuan arkadaşın O.C yapmasını tabiki tavsiye etmem ilerde soğutucu alarak yapmanı tavsiye ederim.

MSI GTX960 ekran kartı oyunları ultra ayarda oynatabilir mi (GTA V gibi) ve beni ne kadar süre bu şekilde götürür?
Kullananlar varsa görüşlerini bekliyorum

MSI GTX960 ekran kartı oyunları ultra ayarda oynatabilir mi (GTA V gibi) ve beni ne kadar süre bu şekilde götürür?
Kullananlar varsa görüşlerini bekliyorum
Dostum bak kartın 2GB VRAM'ı var ve bundan dolayı fazla tutulmadı bence kart bana göre 3GB VRAM olucaktı ama herkesi şaşırttı Nvidia. Ondan dolayı GTX960'ın fiyatına göre R9 280X daha mantıklı geliyor. Soruna cevap olarakta GTA 5'i High ve üstü oynayabilirsin ama ileride VRAM bazı oyunlara yetmeyebilir. GTX960 2-3 yıl götürür Medium-High arası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı