i5 4460 tabanlı sisteme GTX 970 vs R9 380

Bu sisteme hangisi tercih edilmeli ?

• GTX 970

Oy: 40 93,0%
  • R9 380

Oy: 3 7,0%

• Oy verenlerin toplamı
    43
Vatanda zalman z3 plus kasayla beraber zalman 600le psu beraber geliyor 330tl ye. Kullananlar memnunmuş.

Vatanda zalman z3 plus kasayla beraber zalman 600le psu beraber geliyor 330tl ye. Kullananlar memnunmuş.
Evet fakat çok iyi bir psu olmadığını söyleyenler var bende sadece Zalman Z3 kasa almayı düşündüm.

Son hali iyi midir sizce kasanın psu olarak da önerdiğinizi aldığım zaman tamam mıdır sizce başka bir yorumunuz var mı ? Birde ram i 2x4 almak daha mantıklı diyorlar tek 8 gb lık modülden farkı nedir 2x4 ü daha mantıklı kılan ?

Dual channel yani çift kanal çalışan bellekler %80 civarında daha performanslı çalışır. Hız olarak farkeder. 2x4 almanız mantıklı olacaktır. Anakart zaten 4 RAM slotu barındırdığı için daha sonra upgrade etmek isterseniz de sorun çıkmayacağından 2x4 sizin için iyi bir seçim. Tek modül RAM genelde 2 slotlu anakartlar için ilerde upgrade imkanı kalsın diye tercih ediliyor ki sizin böyle bir sorununuz yok.
Bence çok güzel bir sistem oldu. Hayırlı olsun diyelim artık.

Biraz fazla oldu fakat son birkaç küçük sorum daha var
1.İşlemcinin stok soğutucusu yeterli midir
2. Msı kartlarda cw sorunu olma ihitmali daha yüksek diyorlar.Coil whine garanti kapsamına girer mi ?
3. GTX 970 MSI mı ASUS mu tercih etmeliyim gerek driverları gerek yazılımları,performansı olarak ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1)oc yapmayacağın için yeterli olacaktır. İleride upgrade yaparsın. Eğer çok isinirsa.
2) bunu hiç bilmiyorum bende merak ediyorum.
3)ben msi'in Gamer yazılımlarını oldukça beğeniyorum ve hoş buluyorum. Tercihim msi dan yana olurdu. Ve twin frozr soğutma sistemi oldukça etkili. Eğer alacağın kartta varsa kesinlikle msi gtx 970 i şiddetle tavsiye ederim.

Tavsiye : Biraz önce yetkililerle gorustum. Zalman z11 Neo 700w PSU içeren kasanın içindeki PSU 80+ sertifikalı. Ve kasa dahili 5 fan içeriyor. Tercihe bağlı 8 fana kadar destekliyor. Ben bu kasayı alacağım kendi sistemime. Bir bak istersen.

1) Kasa ve psu sabit tutmayı düşünüyorum güç kaynağım zaten yeterli kasamda işimi görüyor ekstra 700 w almaya gerek duymuyorum.
2)MSI ın yazılımları ve Twin Frozr benimde çok hoşuma gitti ama ASUS GTX 760 ta CW ihtimali daha az diyorlar MSI a göre ise daha fazla ısındığını söyleyen arkadaşlar var.
3)Günümüzde 500 GB HDD yeterli gelirmi sizce veya ekstra takviye yapma şansım olurmu sisteme 2. bir HDD takma olasılığı sağlıyormu Zalman Z3 bir bilginiz var mı ?
Şimdiden teşekkürler.

Stok soğutucu iş görür sadece biraz daha sesli çalışabilir.
Garanti konusunda bilgim yok. Daha önce de söylemiştim CW tamamen şans işi.
Driverları zaten nVidia yüklüyor ekran kartı için. Anakartın MSI olduğu için MSI programlarını kullanabilirsin zaten hatta ona bile gerek yok sanırım.
kullanımla ilgili

Peki hdd 500 GB yetermi yada 2. bir hdd takma imkanım var mı ?

Ve de sinerji ve vatanda kasayı topladıklarında işletim sistemi satın almaz isem ne yapıyorlar ?

bazı firmalar linux işletim sistemi kuruyorlar. Vatanı bilmem ama sinerji'de böyle yapıyor olabilir..

bazı firmalar linux işletim sistemi kuruyorlar. Vatanı bilmem ama sinerji'de böyle yapıyor olabilir..
Peki bu sistem beni ortalama kaç yıl bounca yüksek grafiklerde oynatır ? Ben 3-4 yıl düşündüm bir 2-3 sene dahada med-low ayarlarda rahat oynarım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…