i5 4460 tabanlı sisteme GTX 970 vs R9 380

Bu sisteme hangisi tercih edilmeli ?

• GTX 970

Oy: 40 93,0%
  • R9 380

Oy: 3 7,0%

• Oy verenlerin toplamı
    43
Orası tamamen piyango bence dostum. Çünkü 2 gün sonra hangi teknolojinin çıkacağını ne yazık ki bilemiyoruz. Dolayısıyla oyunlarda adamlar bir bakmışsın yarın yeni bir teknoloji kullanmış ve biz oynayamıyoruz. Ama En az 2 yıl yüksek ayarlarda yüksek fps değerleriyle oynarsın diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam HBM mimarisiydi. Yakında GDDR5'ten bu mimariye geçecek ekran kartları. (bknz. amd fury x) Dolayısıyla bu teknoloji oyunlara nasıl yansır ve ne yenilikler gelir tahmin etmek şimdilik biraz güç. Yine de sistemin güzel. Yetmeyeceğini düşünme..

Kasa hariç aynı sistemi kullanıyorum. 1-1.5 sene ultra ile high arası sonrasında da 2-3 sene medium ayarlarda oynatır diye düşünüyorum. HDD tamamen kullanımına göre ihtiyaç. Mesela benim masaüstünde 1TB'ın 400GB'ı falan dolu. Biraz da depo gibi kullanıyorum ama laptopta SSD+HDD toplam 100GB'ı bulmaz dolu olan kısmı.

Sizce bu sisteme ileride SLI yapmayı düşünmeli miyim ? 2. Bir GTX 970

Kasa hariç aynı sistemi kullanıyorum. 1-1.5 sene ultra ile high arası sonrasında da 2-3 sene medium ayarlarda oynatır diye düşünüyorum. HDD tamamen kullanımına göre ihtiyaç. Mesela benim masaüstünde 1TB'ın 400GB'ı falan dolu. Biraz da depo gibi kullanıyorum ama laptopta SSD+HDD toplam 100GB'ı bulmaz dolu olan kısmı.

Bende 2tb harici hard disk var. Tüm yedeklerim orda. O yüzden yetiyor bana 200 gb bile :)

gtx 970 alırsan onun yanına sli olarak 980 takıyım diyemezsin. Aynısını almak zorundasın. 3-4 yıl sonrası için diyorsan zaten o zaman kadar kim bilir hangi kartlar çıkar bunu o zaman konuşuruz. Ama eğer kesinlikle sli yapıcam diyorsan ya psu'yu şimdiden daha yüksek watt alacaksın yada ilerde psu'nu değiştireceksin.

gtx 970 alırsan onun yanına sli olarak 980 takıyım diyemezsin. Aynısını almak zorundasın. 3-4 yıl sonrası için diyorsan zaten o zaman kadar kim bilir hangi kartlar çıkar bunu o zaman konuşuruz. Ama eğer kesinlikle sli yapıcam diyorsan ya psu'yu şimdiden daha yüksek watt alacaksın yada ilerde psu'nu değiştireceksin.
Slı yapmak için SlI destekli bir anakart mı lazım ?

Önerileriniz için teşekkürler r9 380 e 300 tl daha ekleyim gtx 970 almaya karar verdim.Son olarak güç kaynağı için 80+ plus sertifikası şartmı sizce sistemi almayı düşündüğüm yerde 80+ sertifikalı psu yok bende ZM600-LX almayı düşünüyorum sizce nasıl bir psu bir bilginiz var mıdır ? Sistemi ekte belirttiğim şekilde toplamayı düşünüyorum
Dostum HDD eklememişsin var diye kabul ediyorum. Bence kasa olarak şu ürünü tercih etmelisin 80+ bronze güç kaynağı mevcut ve kasada gayet iyi. Xigmatek Asgard 382 CCC-AD34BT-U61 600W Siyah - Sinerji Bilgisayar - 306,67 TL

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı