i5-4460 ve GT 740 Sistem Yükseltme

Gonzi

Hectopat
3-5 sene önce toparlardığım bu sistemi bi ameliyat etme ihtiyacı duyuyorum artık. Ekran kartını değiştirmek istiyorum. Sanırım ekran kartına bağlı olarak PSU ya da anakart da değiştirmem gerekecek. Ne şekil bir yükseltme yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartı için max. bütçe 800-900 TL.

Diğerlerini de fiyat performans açısından en uygun şekilde ayarlamak istiyorum.

Ekran Kartı: NVidia GT740
İşlemci: İntel Core i5-4460 3,20GHz
Anakart: AsusTek H97M-E
RAM: Kingston Blu 12GB
PS: 420W

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemi oyun amaçlı kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeyi biraz arttırıp GTX 1060 3GB alın derim. Ancak PSU sıkıntı çıkartabilir. Eğer bütçeyi açamazsan GTX 1050 TI öneririm.

Palit veya Galax GTX 1050 TI 4GB alınabilir.

Belki PSU'yu değiştirmeye gerek kalmayabilir fakat PSU'nun modelini söylemelisiniz.

12V kanalından 336 Watt veriyor. İş görür. 1050 Ti bakabilirsin. Tom's Hardware sitesinde bir arkadaş GTX 1060 ile maksimum 275 watt görmüş sisteminde. Bence bilgisayarı zorlayıp PSU yakmanın anlamı yok. 1050 Ti yeterli olacaktır.
@Neko

İlginize teşekkür ederim. Güç kaynağı yeterli olduğuna da sevindim açıkcası. Şu an için 1050Ti en uygunu gibi görünüyor. Peki mevcut anakartım ile bir sıkıntı çıkarma ihtimali var mıdır bu kartın? Uyumlu çalışır mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı