i5 4460 ve GTX 1050 Ti için Anakart Önerisi

Asakir

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni bir kasa aldım ama bendeki anakartta bu kasanın tüm fonksiyonları çalışmıyor (ön fanlar aydınlatma ve USB 3.0 girişi.) Ben de yeni bir anakart almak istiyorum ve bunun için DDR4 8 GB bir RAM aldım ama birkaç sorum var.

1- Aldığım yeni anakarta parçaları direk taksam çalışır mı? (SSD vs.)
2- Anakarta BIOS ayarı yapmam gerekir mi?
3- Hangi anakartları önerirsiniz?

Bütçem 500 TL ama 400 ve altı da olabilir, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle belirtmeliyim ki DDR3 sisteme DDR4 RAM almışsınız. Takamazsınız bile, uymaz. RAM sıfır ve açmadıysanız iade edip, kullanacağınız anakartın desteklediği DDR3 olanı alın. Ben i7 4790 işlemci ile şu anakartı kullanıyorum :
Asus H81M-P Plus
2 adet Board ortasında, 2 adet arkada olmak üzere toplam 4 adet USB 3.0 desteği ve 4 adet de arkada USB 2.0 desteği var. USB 3.0'ı kullanmak sizin için olmazsa olmaz değilse bence yeni ankarta boşuna para vermeyin. Çünkü bu sistemler artık eskidi sayılır.

Bu arada kullandığınız anakartın marka ve modeli nedir?

1) Ben taktım çalıştı. Fakat hata veriyor, cihazı açarken ara sıra BIOS'a yönlendiriyor. O yüzden temiz bir kurulum yapıp, formatlamakta fayda var.
2) BIOS ayarından ziyade BIOS Güncelleme yaparsanız daha iyi olur, ileride uğraşmak zorunda kalmazsınız. Zaten basit bir işlem.

Ah be arkadaş. Yapacağın işlem çok basitti halbuki. Google amcaya i5 4460 yazdığında ark.intel şeklinde bir site çıkıyor. Oradan işlemci özellikleri ve desteklediği bellek yazıyor.
  • Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır)32 GB
  • Bellek TürleriDDR3-1333/1600, DDR3L-1333/1600 @ 1.5V
  • Maks. Bellek Kanalı Sayısı2
  • Maksimum Bellek Bant Genişliği25.6 GB/s
  • ECC Bellek Desteği ‡Hayır
Yukarıdaki gibi. Baştan konu açıp neler alman gerektiğini sorsaydın keşke. Eğer iadesi mümkünse geri gönder bellekleri.

Anlamadım işlemcime uygun bi ddr4 anakart yok mu acaba?ddr3 ramlerle iyi performans alamıyorum oyunlarda çok fazla drop yaşıyorum o yüzden ddr4 e geçmek istiyorum

Anlamadım işlemcime uygun bi ddr4 anakart yok mu acaba?ddr3 ramlerle iyi performans alamıyorum oyunlarda çok fazla drop yaşıyorum o yüzden ddr4 e geçmek istiyorum
Siz benim mesajımı okumadınız mı acaba? DDR3 sisteme DDR4 RAM takamazsınız. Uyumsuzluk problemi var. Slota oturmaz. Sizin anakartınız da bendeki gibi DDR3 destekli, o yüzden olmaz. DDR4'e geçecek olursanız, DDR4 destekli anakart alıp bu sefer de işlemciyi dahi değiştirmeniz gerekecek. Çünkü sistem değişmiş oluyor.

Yani işlemcim ddr4 desteklemiyor mu?
Arkadaslar cahilliğim yüzünden yanlış parca almışım rami açmıştım malesef mecbur işlemciyi de yükselteceğiz artık cevaplarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Evet sisteminiz DDR4 desteklemiyor. DDR3 destekliyor. Bence şimdiden boşuna masraf yapmayın. Çünkü AMD'nin yeni ekran kartları ve daha sonra da yeni işlemcileri çıkacak. O zamana kadar bu sistem size gayet yeterli olur. Yeni ürünler çıkınca elinizdeki bu parçaları da satıp, birikiminizin üzerine ekleyip uzun yıllar yetecek yeni ve güncel bir sistem toplamış olursunuz. Bu RAM'i ikinci elden de satabilirsiniz. Yerine size gereken DDR3 RAM alırsınız. Zaten DDR3 RAM'i de sıfır bulabileceğinizi sanmıyorum. Onu da ikinci elden alırsınız muhtemelen.

Evet sisteminiz DDR4 desteklemiyor. DDR3 destekliyor. Bence şimdiden boşuna masraf yapmayın. Çünkü AMD'nin yeni ekran kartları ve daha sonra da yeni işlemcileri çıkacak. O zamana kadar bu sistem size gayet yeterli olur. Yeni ürünler çıkınca elinizdeki bu parçaları da satıp, birikiminizin üzerine ekleyip uzun yıllar yetecek yeni ve güncel bir sistem toplamış olursunuz. Bu RAM'i ikinci elden de satabilirsiniz. Yerine size gereken DDR3 RAM alırsınız. Zaten DDR3 RAM'i de sıfır bulabileceğinizi sanmıyorum. Onu da ikinci elden alırsınız muhtemelen.
Aslında halihazırda elimde ddr3 2x4gb ramlerim var ama oyunlarda fps drop yaşadığımdan değiştirmek istiyordum ki durumu anlayınca bunun zor olduğunu farkettim.Fps dropları neyden kaynaklanıyor olabilir?

Demek istediğinizi yanlış anlamadıysam eğer aslında zor değil. 2x8 Gb Dual Kit RAM alacaksınız. Elinizdekileri de satacaksınız. FPS Droplarına gelecek olursak, farklı nedenleri olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı