i5-4460 ve GTX 1070 Oyunlarda Kasma Sorunu

osman alp

Hectopat
Merhabalar, benim sıkıntım şudur ki; GTA V oyununda aslında almam gereken FPS'leri alamamak. Bunun sebebi öncelikle nedir?

Ayarlar: Her şey yüksekte (Ultra değil) gölgeler, bloom vs kapalı, nüfus yoğunluğu orta ayarın 1 tık aşağısında.
  • Aldığım Min. FPS: 30
  • Aldığım Max. FPS: 90
Sistemsel Özellikler:
  • Operating System: Windows 7 Ultimate 64 Bit
  • System Model: H97M-HD3
  • BIOS: BIOS Date: 04/21/15 14:39:27 Ver: 04.06.05
  • Processor: Intel(R) Core (TM) i5-4460 CPU @ 3.20 GHz (4 CPUs), ~3.2 GHz
  • Memory: 8192 MB RAM
  • DirectX Version: DirectX 11
  • Ekran Kartı:
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 1070
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Driver Date/Size: 8/26/2016 02:28:29, 17463088 bytes

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız o Hz değeri ve o çözünürlükte o işlemciye darboğaz yapıyor yüksek ihtimalle. DSR ile 2K deneyin ve ayarları fulleyin neden GTX 1070 gibi kartınız varken ultrada oynamıyorsunuz şaşırdım doğrusu. En az 144Hz 1080p monitor şart o ekran kartına.

Merhabalar iyi geceler;
Sisteminiz pek dengeli gözükmüyor problem büyük bir olasılıkla bu yüzden kaynaklanıyor. Ancak öte yandan aynı oyunda daha güncel ve daha güçlü bir işlemciyle başka bir arkadaşımız da benzer bir sorun yaşamaktaydı şu günlerde. GTA 5 harici diğer oyunlarda da aynı sorun mevcut mu?

Büyük ihtimal işlemciniz yetmiyor olabilir. DSR ile çözünürlüğü 2kya alıp ayarları en sona almayı dener misiniz ?

Kullandığım ekran kartının modeli MSI değil ASUS.

Windows 7'den kaynaklı olabilir. DirectX sürümünüz kaçtır?
Her şey yazıyor özelliklerde bir kontrol et derim.

Evet diğer oyunlarda da mevcut bazen 50'leri görüyor.

Sanırım olmaması gereken bir darboğaz mevcut MSI afterburner programı ile CPU ve GPU kullanımını kontrol edin.
MSI markalı değil ASUS markalı.

Sanırım olmaması gereken bir darboğaz mevcut MSI afterburner programı ile CPU ve GPU kullanımını kontrol edin.
ASUS TWEAK II ile şunları alabildim.

GPU Usage : Max. 3
CPU Usage : Max. 3792

+Markasının ne olduğu farketmiyor bütün markalarda kullanımları MSI afterburner programı ile görebiliyorsun fakat benim markam Asus, onun programını kullanacağım dersen ASUS GPU TweakII isimli programı Asus'un sitesinden indirip oradan da bu kullanım oranlara bakabilirsin.

+Dışarıdan görüldüğü kadarıyla bir darboğaz var gibi duruyor. DSR ile 2k alıp denemeni tavsiye ederim. O işlemci, o ekran kartını yeteri kadar besleyemiyor olabilir.

DirectX 12'ye geçmeyi, yani Windows 10'a yükseltmeyi denersen yararına olur.

Şimdi ben Win 10'a geçersem ne gibi bir artıları olur benim için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…