i5-4460 ve GTX 1070 Oyunlarda Kasma Sorunu

osman alp

Hectopat
Merhabalar, benim sıkıntım şudur ki; GTA V oyununda aslında almam gereken FPS'leri alamamak. Bunun sebebi öncelikle nedir?

Ayarlar: Her şey yüksekte (Ultra değil) gölgeler, bloom vs kapalı, nüfus yoğunluğu orta ayarın 1 tık aşağısında.
  • Aldığım Min. FPS: 30
  • Aldığım Max. FPS: 90
Sistemsel Özellikler:
  • Operating System: Windows 7 Ultimate 64 Bit
  • System Model: H97M-HD3
  • BIOS: BIOS Date: 04/21/15 14:39:27 Ver: 04.06.05
  • Processor: Intel(R) Core (TM) i5-4460 CPU @ 3.20 GHz (4 CPUs), ~3.2 GHz
  • Memory: 8192 MB RAM
  • DirectX Version: DirectX 11
  • Ekran Kartı:
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 1070
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Driver Date/Size: 8/26/2016 02:28:29, 17463088 bytes

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam acaba sistemde ssd varmı hardiskten olabilirmi ? Benim sistemim seninkinden farklı ama gta v de fps düşüyordu sürekli 2 gün önce ssd aldım fps düşme olayı kalktı . Şuan ultrada sıkıntısız oynuyorum .

Hocam acaba sistemde ssd varmı hardiskten olabilirmi ? Benim sistemim seninkinden farklı ama gta v de fps düşüyordu sürekli 2 gün önce ssd aldım fps düşme olayı kalktı . Şuan ultrada sıkıntısız oynuyorum .
Evet SSD var ama oyun SSD'ye kurulu değil.

Benzer sorun bende de olmuştu. Darboğaz olduğunu sanmıyorum sorunun. Windows 8.1 kullanıyordum. i7 6700K işlemci GTX 1080 ekran kartı ile. Her parça güncel, sürücüler güncel. Oyunları bırak youtube videolarında bile takılıyordu. Büyük oyunları low ayarında anca açıyordu. Tabi moralimi baya bozdu. Sonra Windows 10 pro 64 bit yükledim tüm sorunlar çözüldü. Şimdi hiçbir şeyde takılmıyor, canavar sistem oldu. Öncelikle format at. Yükseltme! Bu önemli. Yükseltme, format at. %95 sorun düzelecektir.
Format at dediğin komplemi atayım yoksa sadece C ye mi atayım? bende 3 tane disk var C, D, E. Sistem C'ye kurulu yani SSD'ye.

Hayır darboğaz olduğunu sanmıyorum. W10 kurup driverlerinizi güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoda gördügünüz gibi GTX980 Ti ile test yapılmış. 980 Ti 1070'den daha hızlı saadece mimari olarak fark var. "Draw Distance" benzeri ayar var ise onu kısın. Ayrıca Oyun içindeyken bana İşlemci kullanımınızı atar mısınız? İşlemciden alakalı değil bence. Bu arada oyun korsan mı?

Hayır oyun korsan değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet SSD var ama oyun SSD'ye kurulu değil.

Format at dediğin komplemi atayım yoksa sadece C ye mi atayım? bende 3 tane disk var C, D, E. Sistem C'ye kurulu yani SSD'ye.

Hayır oyun korsan değil.

Windows'un olduğu diske. Komple atsan daha sağlıklı olur ama sen bilirsin.

Hayır darboğaz olduğunu sanmıyorum.
Gönderdiğiniz videodaki FPS değerleri işlemcinin GTX 980 Ti (hemen hemen GTX 1070 ile aynı performansta) ile darboğaz yaptığını gösteriyor zaten. Sizce o ekran kartı ile GTA 5' de 40 FPS mi alınır?

@osman alp muhtemelen işlemci kaynaklı bir darboğaz söz konusu. MSI Afterburner ile işlemci ve RAM değerlerini kontrol edip burada paylaşın. Ayarları da en yükseğe (Ultra ayarlara) getirin.

Galiba @Pantheon' da o işlemcinin çarpan kilidi açık versiyonu ile darboğaz sorunu yaşamıştı. Dolayısıyla işlemciyi i7' ye yükseltmişti. Onun da görüşlerini alın.

İşlemciyi değiştirme haricinde alternatif bir çözüm olarak çözünürlüğü 2K/4K' ya çıkartabilirsiniz.

Öncelikle hızlı bir şekilde W10 Pro 1803 kurulumu yapın. Benim sisteme W7 kursam inanın kullanamam. Çok yavaşlatıyor bilgisayarımı.

İ5 4670K ile 1070 ile bende darboğaz oluyordu. İşlemci kullanımı %100 oluyordu çoğu oyunda. O yüzden i7 4790K'ya yükselttim sistemi sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı