i5 4460 ve GTX960 2 GB sistem yükseltme

Suleyman sen

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar,
Son zamanlarda bilgisayarımda performans düşüklüğü yaşadığım ve bilgisayarımın yaşının oldukça büyümesinden dolayı parçalarını değiştirmeye karar verdim. Ancak tüm parçaları maalesef aynı anda alamayacağım. Öncelikle sorun yaşadığım parçaları yazacağım.
1- Zalman Z3 Plus 600W kasamın değişik bir sorunu var kasa dik durunca PSU'dan traktör çalışırmış gibi ses geliyor ve bu sorun yaklaşık 2 senedir var. Okul ve iş hayatımdan dolayı çok fazla ilgilenemediğim için bu zamana kadar kaldı. Kasayı yan yaptırınca ses gelmiyor bu arada 😂
2. özellikle yeni çıkan oyunların yüksek bellek kullanımından dolayı 8 GB DDR3 RAM'lerimi değiştirmek istiyorum. 16 GB DDR4 RAM takmak istiyorum. Ancak bunun için anakartımı da değiştirmem gerekiyor. Anakart olarak da B450M modelini düşünüyorum. Bununla birlikte i5 4460'a da veda edeceğim. İşlemci için ise Ryzen 3 3200G düşünüyorum. Bu üçlüyü paket halinde almak zorunda kalacağım gibi gözüküyor.
3. ekran kartımda bir sorun olmamasına rağmen değiştirmek ve güçlü bir sistem olmasını istiyorum. Bunun içinde 2. el bir GTX1070 düşünüyorum.
4. son olarak 60 Hz monitörümü 144 Hz bir monitör ile değiştirmek istiyorum.
3 Ayrı postada tamamlamayı düşünüyorum. Aylık 2000 TL kadar ayırabiliyorum. Sizce sıralamamı nasıl yapmalıyım? Ben anakart+işlemci+bellek, 2. ekran kartı,3. kasa ve monitör olarak düşünüyorum. Sizin de parça önerilerinizi bekliyorum.
Güncel sistemim;

i5 4460.
GTX960 2 GB.
8 GB DDR3 Kingston bellek 1600 MHz.
MSI Z97 GAMING 3.
Zalman Z3 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı