i5 4460 ve GTX960 Tabanlı Sistem Toplama

GATEAM

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Ben altta yazdığım gibi bir sistem toplayacağım. Sizce neleri değiştirmem gerekiyor? Bunları söylerseniz sevinirim. Özellikle de kasa ve işlemci soğutucu iyi mi, ses çıkartır mı? PSU sistem için yeterli mi? Söylerseniz sevinirim.

-i5 4460 İşlemci
-MSİ GTX 960 Ekran Kartı
-WD Caviar Blue 1 TB Harddisk
-ASUS H81-Plus Anakart
-XIGMATEK TYR SD962 İşlemci Soğutucu
-Kingston V300 120 GB SSD
-Cooler Master RC-430 500W PSU Kasa
-GSKILL 8GB (2x4 GB) RipjawsX DDR3 1600 MHZ RAM
-AOC 23.6''E2470SWDA Geniş Ekran LED Monitör

RC 430 kasanın PSU performansı çok kötü kesinlikle alma 360 W verebiliyor sadece.
Onun haricinde SSD, Soğutucu gibi 2. Dereceden malzemeleri listeden çıkarıp GTX 970'e yönelmeni tavsiye ederim.

Sistemin uyumludur fakat stok fan kullanmanı ben önermiyorum. Sebebi ise yazdığın sisteme göre oyun bilgisayarı olduğu için Stok fan soğutucusu olmaması senin yararına olur.

RC 430 kasanın PSU performansı çok kötü kesinlikle alma 360 W verebiliyor sadece.
Onun haricinde SSD, Soğutucu gibi 2. Dereceden malzemeleri listeden çıkarıp GTX 970'e yönelmeni tavsiye ederim.
Peki RC-430 yerine RC-K350 alsam nasıl olur?

Arkadaşlar yukarıda belirttiğim sistemde CORSAIR BULDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI kullansam bu güç kaynağı sistemim için yeterli olur mu?

@GATEAM Yeterli olacaktır. Zaten GTX 960 öyle çok enerji çekmiyor. En fazla 350 W net enerjiye ihtiyacınız olur. Corsair de güzel markadır sorun çıkartmaz.

Xigmatek asgari 500 watt alabilirsiniz. Kayınbiraderim aynı kombinin İ3 4170 gtx 960 olan versiyonunu kullanıyor gayet memnun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı